Kom nu tomatpure, hakkede tomater, vand, chokolade ogøl i, lad det nu simre under låg i tre timer. Jeg forsætter i det mexicanske hjørne og slutter dagen af med en omgang simremad
Der er en masse historie omkring den her dato, der hænger sammen med den kristne faste, men i dag er den for de fleste blevet til en hyggelig tradition, der mere handler om at spise pandekager af lyst end af nødvendighed (da mange kristne i dag ikke faster og derfor ikke skal have brugt de madvarer, der ikke holder fasten igennem)
Det kan godt være det er midt i juletiden, men specielt julede er vi nu ikke (ja ok, der kommer dog en julemenu senere, kan jeg godt afsløre…), så vi lavede mexikanske tacos for nylig, med en bland selv buffet af tilbehør
Tilsæt porre, peberfrugt, hvidløg, chili, bacon plus chorizo pølseog fortsæt med at røre rundt indtil grøntsagerne er blevet bløde og har mistet noget masse
Dunkel Schwartz er økologiskog er en frisk og fyldig øl, som brygges medmørke maltyper og undergær, som gør den fint egnet til det krydrede asiatiske mad
Den chili con carne der er mest almindelig her i Danmark, har ikke så meget med den mexikanske opskrift at gøre, men er mere tex-mex inspireret (og gjort mindre stærk, så danskere rent faktisk kan spise den)
Hvis du kan skaffe chipotle i adobesauce, så er den rigtig god til at give en røget styrke til denne ret, som nemt (synes jeg) kan gøre det ud for det oksekød ellers ville bidrage med
Og så kunne man jo lige sætte prikken over i’et med en dejlig mørkøl. Men den kan selvfølgelig serveres med en gang fritter eller kartofler i enhver afskygning, hvis man synes det hører sig til
Den er mørk, muskuløs, maskulin og fuld af smag. Du kan selvfølgeligogså servere den med det samme. Brun begge slags kød i krydderierne og tilsæt tomater, vand ogøl
Smag til med chili, salt og fløde. Gennemsteg kød eller køderstatning, tilsæt øl, fond og tomatpuré. Opvarm kokosolien i en gryde og steg løg og hvidløg klare heri