Jeg nuldrer gæret ud i melet og varmer vandet op i en gryde så det er som vand fra den varme hane. Bland så salt og mel ned i vandet, og rør sammen med hænderne eller en grydeske
Opløs gæren i vandet, og tilsæt herefter alle ingredienserne, undtagen melet, og bland godt sammen. Du kan bruge de kerner, frø, gryn og meltyper du har i skabene, dog vil jeg råde til, ikke at lave for meget om på forholdene mellem fuldkorn og fintmalet mel, for stadig at opnå den luftige og lækre konsistens som bollerne får
Det er blevet tid til lidt nye lækkerier her på bloggen. Dagens opskrift er på nogle rigtig lækre pizzaboller med focacciabund, som jeg bagte for nogle uger siden til Christians madpakke
Opløs gæren i vand og tilsæt mel, sukker og salt. Lad den hæve på et meldækket bord i ca en time (og sørg for god plads, for dejen vokser sig kæmpestor)
Hvis dejen er for tør eller våd, næste morgen, kommer du mere mel eller vand i. Jeg kommer derfor så lidt mel i som muligt, og denne type bolle kræver altså ikke meget af den salg
500 ml Vand. 25 g gær. 150g fuldkorns hvedemel. 350g durum mel. 400g hvedemel. Smelt smørret og klem de 10 fed hvidløg i rør det sammen med resten af ingredienserne
Rør gæren ud i lunket vand og tilsæt olien, salt og mel (vær forsigtig med mængden af mel). Men når man nu er barn af 80′erne er det vel okay en gang imellem at få ustyrlig lyst til at genbesøg køkkenet. Portionen her blev til 5 mellemstore pirogger. 15 g gær. 1,5 dl vand. 250 g hvedemel (erstat evt. 1/3 med rugmel). 15 g gær. 1,5 dl vand. 250 g hvedemel (erstat evt. 1/3 med rugmel)