Mel vand gær opskrifter

Mormorboller

Mormorboller

Derfor spekulerede jeg lidt i bollerne og bestemte mig for gammeldags, hvide boller – men gerne så bløde, store og luftige som muligt
Sunde(re) gulerodsboller

Sunde(re) gulerodsboller

Inden opskriften kommer, så skal det lige siges, at gulerodsbollerne er forholdsvis sunde, men husk at der stadig er fedt fra kerner og hvidt mel
Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

Jeg nuldrer gæret ud i melet og varmer vandet op i en gryde så det er som vand fra den varme hane. Bland så salt og mel ned i vandet, og rør sammen med hænderne eller en grydeske
Luftige gulerodsboller

Luftige gulerodsboller

Opløs gæren i vandet, og tilsæt herefter alle ingredienserne, undtagen melet, og bland godt sammen. Du kan bruge de kerner, frø, gryn og meltyper du har i skabene, dog vil jeg råde til, ikke at lave for meget om på forholdene mellem fuldkorn og fintmalet mel, for stadig at opnå den luftige og lækre konsistens som bollerne får
Chiaboller

Chiaboller

Jeg afprøver ofte nye kerner, frø og mel i mit bagværk og denne gang er det chiafrø og fedtreduceret kokosmel, sponsoreret af Bodylab
Grahamsboller - nemt og lækkert

Grahamsboller - nemt og lækkert

Opløs gær i vandet, bland mel, kerner og salt i en stor skål og tilsæt gærvandet. Rør rundt med en ske indtil alt melet er vådt
Pizzaboller med focacciabund

Pizzaboller med focacciabund

Det er blevet tid til lidt nye lækkerier her på bloggen. Dagens opskrift er på nogle rigtig lækre pizzaboller med focacciabund, som jeg bagte for nogle uger siden til Christians madpakke
Verdens bedste brød

Verdens bedste brød

Bland mel, kerner og salt, og rør dejen sammen med en grydeske eller ved langsom hastighed i røremaskinen med en ”spade”
Kærnemælksbrød

Kærnemælksbrød

Bland kærnemælk med mel og en smule vand og lad det stå til dagen efter, så har du en lynsurdej der kan bruges med det samme
Tre nemme koldhævede brød

Tre nemme koldhævede brød

Rør mel i, det skal ikke æltes, men al mel skal fugtes. Rør gær og salt ud i vandet og lad det opløses
Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

Opløs gæren i vand og tilsæt mel, sukker og salt. Lad den hæve på et meldækket bord i ca en time (og sørg for god plads, for dejen vokser sig kæmpestor)
Osteboller - Lige til madpakken

Osteboller - Lige til madpakken

hvedemel. Opløs gæret i lunkent vand. Fugt dem med lidt vand og lav en lille fordybning i midten og drys en masse ost udover dem

KOLDHÆVEDE RUGBRØDSBOLLER

Hvis dejen er for tør eller våd, næste morgen, kommer du mere mel eller vand i. Jeg kommer derfor så lidt mel i som muligt, og denne type bolle kræver altså ikke meget af den salg
Hvidløgs brød

Hvidløgs brød

500 ml Vand. 25 g gær. 150g fuldkorns hvedemel. 350g durum mel. 400g hvedemel. Smelt smørret og klem de 10 fed hvidløg i rør det sammen med resten af ingredienserne
Sunde kanelsnegle

Sunde kanelsnegle

Køb en god hvedemel, gerne økologisk, så bruger du generelt mindre mel i dejen). Gæren smuldres i vandet og opløses heri
Opskrift på Grovboller

Opskrift på Grovboller

Tilsæt så fuldkornshvedemel og almindelig hvedemel, bland det hele og ælt dejen i ca. Start med at blande vand, gær, salt og honning
Pirog med spicy oksekød

Pirog med spicy oksekød

Rør gæren ud i lunket vand og tilsæt olien, salt og mel (vær forsigtig med mængden af mel). Men når man nu er barn af 80′erne er det vel okay en gang imellem at få ustyrlig lyst til at genbesøg køkkenet. Portionen her blev til 5 mellemstore pirogger. 15 g gær. 1,5 dl vand. 250 g hvedemel (erstat evt. 1/3 med rugmel). 15 g gær. 1,5 dl vand. 250 g hvedemel (erstat evt. 1/3 med rugmel)