Min mands italienske køkken opskrifter

Traditionel italiensk dessert – torta della nonna

Traditionel italiensk dessert – torta della nonna

Skær det kolde smør ud i mindre stykker med en kniv. Torta della nonna betyder ‘bedstemors kage’ og er en af de klassiske italienske desserter, der er at finde på menuen på de fleste italienske spisesteder – ofte også i præfabrikerede udgaver
Italiensk tomatsalat – caprese

Italiensk tomatsalat – caprese

I den originale version af retten bruger man bøffelmozzarella, ‘mozzarella di bufala’, fra Campania, men du kan også sagtens bruge almindelig mozzarella
Uundværlig italiensk fåreost: Pecorino Romano D.O.P

Uundværlig italiensk fåreost: Pecorino Romano D.O.P

Derefter lagres osten i minimum fem måneder, før den kan sælges. Spørg efter ’Pecorino stagionato’ hos din italienske ostehandler (hvis du altså er så heldig at kende sådan en)
Tomatsuppe med bacondrys

Tomatsuppe med bacondrys

Det var lidt ærgerligt da det var super lækker mad og ikke mindst en sand fornøjelse, at stå og grille på sin helt egen terrasse
Linguine med skaldyr | Linguine allo scoglio

Linguine med skaldyr | Linguine allo scoglio

Skær dine calamari ud i ringe og så i mindre stykker på ca. Så hælder du pastaen over på panden og lader den koge færdig de sidste par minutter sammen med sovsen og væden fra skaldyrene
Cannelloni med svampe og tomatsovs

Cannelloni med svampe og tomatsovs

Midt i december måned var vi til julefrokost på minmands arbejdsplads. Jeg ved ikke om en italiensk mamma vil være tilfreds med min cannelloni, men hun vil formentlig heller ikke være at finde i mit køkken
Det veganske New York

Det veganske New York

Her får i et lille indblik i min oplevelse, og jeg kommer med mine anbefalinger til din egen tur rundt i det veganske New York
Gratinerede artiskokker – carciofi gratinati

Gratinerede artiskokker – carciofi gratinati

I minitalienske svigerfamilie regnes artiskokker, eller carciofi, for traditionel påskemad. Artiskokker kan tilberedes på et utal af forskellige måder, men denne opskrift er min all time favourite
Sprøde biscotti med nødder – brutti ma buoni

Sprøde biscotti med nødder – brutti ma buoni

Hak så nødderne og mandlerne i mindre stykker. Jeg smagte disse traditionelle italienske småkager første gang i den lille by Montaretto, hvor vi engang var til en alternativ vinsmagning med små vinproducenter, mens vi boede i Italien
Kødsauce med masser af grønt

Kødsauce med masser af grønt

Jeg laver min kødsauce med lige det som køleskabet gemmer på, og dette afhænger jo selvfølgelig også af årstiden