Indenfor de seneste par år har der dog været et ønske om at påbegynde nogle traditioner, hvilket har betydet, at vi en enkelt gang har holdt påskefrokost herhjemme og at vi i går var hjemme ved Martins mormor, hvor vi fejrede Mortens aften og samtidig fik en forsmag på juleaften
På tirsdag er det Mortens aften, og selvom man jo egentlig burde spise gås (da det er gæs, der afslører den stakkels Morten), har vi i min familie altid spist and
Andebryst – Der er nok mange, der mener, at and er noget, man spiser til mortens og/eller juleaften. Med hensyn til mortensaften så er den ”rigtige” spise her slet ikke and, men gåsesteg, for ifølge legenden gemte den meget hellige og ydmyge Sankt Martin – i Danmark kaldet Morten – sig i en gåsesti, fordi han ikke ville forfremmes til biskop
Denne her rødkål er velegnet til mortens aften og juletiden hvor den godt må være lidt mere sød. Med hjemmelavet rødkål kan du lave den lige som du ønsker den
Inspireret af en læser som fortalte mig de i hendes familie spiste “bortfløjet and” på Mortens Aften, er denne opskrift ikke kommet til at hedde noget med fake eller falsk, men derimod dét jeg nu for en del år siden erklærede overfor dyr, også fisk