Muslinger. Muslingerne renses og de åbne muslinger kasseres (hvis de lukker sig ved et let bank, så er de stadig levende og helt fine) Løg, chili og hvidløg sauteres i olivenolie i en stor gryde, til de er lækkert gyldne og gennemsigtige
hvidvinsdampede blåmuslinger. Læg dine vongole (hjertemuslingerne) i en stor skål eller anden beholder, og dæk dem med saltvand for at efterligne havet (vandet skal kun lige dække)
Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse (kartoffelmos rørt op med æggeblomme), dampet fisk og stegt fisk, muslinger, rejer, asparges, hummerhaler, ristede champignoner, samt to slags sauce – et helt udstyrstykke og festfyrværkeri … måske deraf navnet
Hæld væden fra muslingerne op i en blender sammen med Rondelé, og blend til en homogen suppe/sauce. Hæld saucen ud over muslingerne i gryden og vend det hele godt rundt
Vi elsker muslinger og får det bare alt alt for sjældent. Lørdag da vi var ved Båring Fisk for at købe lidt lækkert med til sommerhuset, så havde de en stak friske blåmuslinger
Du starter med at skylle muslingerne grundigt. Derefter kommer du muslinger, revet gulerod, persille, hvidløg og hvidvin op i gryden og varmer det hele med låg på
Rens muslingerne godt og skyl dem i flere hold koldt vand. Herefter tilsættes de rensede muslinger. Vend den færdige spaghetti sammen med muslingerne og tomatsauce
Kom seranoskinken rundt om muslingerne, fold eventuelt skiverne før de vikles om hver musling. Steg muslingerne på en pande i lidt olie ved kraftig varme, krydder med salt og peber