Sæt muslingernepå træspyd. på hver side ved meget varme. Dup muslingerne tørre med lidt køkkenrulle. 8-12 store kammuslinger. Hæld den varme suppe i 4 fine glas eller små skåle og læg træspyddet med kammuslinger ved. 8-12 store kammuslinger
Fordel nu massen påmuslingerne, og pres det ned omkring hver musling. Ingredienser til mejillones con mantequilla y hierbas (muslinger med smør og urter)
Kværn godt med sort peber over muslingerne og læg et tætsluttende låg på gryden. Det er egentligt hurtig mad at tilberede, men det som stjæler tiden er rengøringen af blåmuslingerne
Faktisk begyndte jeg først først at spise hvidvinsdampede blåmuslinger for ikke så længe siden, og da Iben og jeg havde vores lille tur igennem Italien og Frankrig, gik jeg helt amok i Moules de Frites (som den originale ret hedder med tilhørende sprøde fritter-banditter)
Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse (kartoffelmos rørt op med æggeblomme), dampet fisk og stegt fisk, muslinger, rejer, asparges, hummerhaler, ristede champignoner, samt to slags sauce – et helt udstyrstykke og festfyrværkeri … måske deraf navnet
Lyn hurtigt kom der et glas champagne på bordet til muslingeforretten som var kolde dampede muslinger i en suppe af muslinger og estragon olie, en salat af div
Vieiras a la gallega (galiciske kammuslinger)Ingredienser. )fiskeboullionsalt, mel, rasppersille, peberolieRist kammuslingerne et par minutter i meget varm olie
Navnet på retten er fransk, hvor «moules» betyr muslinger og «frites» pommes frites. Skallene på utsiden er blå til brunsorte, mens de innvendig er lyseblå og hvite