Vores mysli er helt uden sukker men sødet med honning og rosiner, så den smager sødt og godt. Så er det blevet tid for at lave en ny portion mysli for glasset er fuldstændig tømt og har været det længe
Derfor varierer jeg mine daglige havregryn medmysli engang i mellem - som den hjemmelavede her, hvor der ikke er sukker i, hverken som honning eller almindelig sukker
Denne nye variant har jeg prøvet af nogle gange efterhånden, og er ret tilfreds med resultatet. Jeg har brugt nogle græskarkerner, jordnødder, kokus og havregryn
Forleden lavede jeg en ny omgang mysli og denne gang med havreklid. Det er næsten altid forskellige råvarer der kommer i vores mysli men fremgangsmåden er altid den samme
Når man har været på rejse i udlandet og har måttet ‘nøjes’ med glutenfri cornflakes og mysli, er der intet så skønt som en dejlig crunchy mysli, når man kommer hjem
Så er det blevet tid til at lave en portion mysli igen og denne gang er det blevet til glutenfri honningristet mysli uden sukker og udelukkende med sunde økologiske sager
Efter jeg er flyttet hjemmefra har jeg haft en morgenmadsperiode med havregrød, og i øjeblikket spiser jeg for det meste bare havregryn eller myslimed mælk inden studiet om morgenen
Jeg kan kun anbefale dig at lave denne mysli. Jeg har også tilsat grofthakkede mandler, græskarkerner og tørrede tranebær, som passer rigtig godt sammen med resten af granolaen, fordi de giver en god syrlig-sødme
Granola er meget ala mysli og smager rigtig dejligt ovenpå lidt skyr eller yoghurt. Hvis du ligger inde med hasselnødder i stedet for mandler, kan de fx også sagtens bruges
Når græskarkernerne “popper”, og myslien er gylden og sprød, kommer du agave på og drysser med salt. Rist hellere nænsomt end for hårdt (skru ikke helt op for varmen), så du bevarer de gode fedtstoffer og i øvrigt ikke kommer til at brænde myslien på – det smager så grimt med sort mysli