Så er det føste morgen med LCHF morgenmad. Så ind mellem havearbejde og afslapning i solen, fik jeg i går lavet LCHF Mysli, som den næste uge kommer til at toppe min vante skyr
Vores mysli er helt uden sukker men sødet med honning og rosiner, så den smager sødt og godt. Så er det blevet tid for at lave en ny portion mysli for glasset er fuldstændig tømt og har været det længe
Derfor varierer jeg mine daglige havregryn medmysli engang i mellem - som den hjemmelavede her, hvor der ikke er sukker i, hverken som honning eller almindelig sukker
Hvis du – som jeg – døjer med irriteret tyktarm, er der nemlig flere indikationer på, at brød ikke ligefrem gør tarmaktiviteten mere normal, for nu at sige det lige ud
Efter jeg er flyttet hjemmefra har jeg haft en morgenmadsperiode med havregrød, og i øjeblikket spiser jeg for det meste bare havregryn eller myslimed mælk inden studiet om morgenen
Nemme, æltefri og koldhævede boller / Havregrynsboller med gulerødder / Grødboller med kerner / Myslibollermed mandler og tranebær / Verdens bedste brød
Jeg har afprøvet både hele hampefrø og afskallet hampefrø, de afskallet har en lidt mere rund nøddeagtig smag og fungere virkelig godt i smoothies og mysli, men de også de dyreste og selvom de er noget nemmere at gå til, da du ikke behøver at sigte din mælk efter, synes jeg at mælken fra de afskallet bliver for tynd, derfor fortrækker jeg at lave mælken af de hele hampe frø, selvom de giver en stærkere smag, der lidt mere bitter, man bestemt også lige skal vende sig til, men når man ved man bare for et kæmpe boost sundhed og jeg hovedesagligt bruger den i min shake efter træning, så forelsker man sig hurtig i den
Jeg kan kun anbefale dig at lave denne mysli. Hvis du er mere til rosiner, hasselnødder, kokosflager, solsikkekerner eller helt vil være fri, kan du også sagtens gøre det
Granola er meget ala mysli og smager rigtig dejligt ovenpå lidt skyr eller yoghurt. Hvis du ligger inde medhasselnødder i stedet for mandler, kan de fx også sagtens bruges
Granola, mysli, drys, knas. Sødning og fedtstof kan justeres, men mængden her er nok til, at granolaen samler sig og bliver crunchy med en tilpas sødme