Nakkekam med sprød svær opskrifter

Flæskesteg af nakkekam

Flæskesteg af nakkekam

Rids sværenmed en kniv ned i fedtlaget men uden at ramme kødet, eller bed slagteren om at gøre det. Stil stegen i den forvarmede ovn, og hæld vandet i bradepanden
Perfekt flæskesteg med sprød svær og flæskestegssovs

Perfekt flæskesteg med sprød svær og flæskestegssovs

Man kan bruge flere udskæringer til flæskesteg, mange vil nok bruge en svinekam / kamsteg, men jeg foretrækker at bruge nakkekam, der har lidt mere marmorering og giver mere smag, samt hjælper til at stegen ikke bliver tør

Nakkekam med koriander- og fennikelfrø

Hvis sværen ikke er sprød, så giv den grill, til den bobler - men under opsyn. Start med at ridse sværen – hvis der er svær på – det er der langt fra altid, når man køber en nakkesteg

Flæskesteg

Stegen lægges medsværen nedad i en lille bradepande. Tilsæt vand så sværen er dækket. Drys med grov salt over sværen og ned mellem sværene