Nakkekam med svær opskrifter

Flæskesteg af nakkekam

Flæskesteg af nakkekam

Rids sværenmed en kniv ned i fedtlaget men uden at ramme kødet, eller bed slagteren om at gøre det. Stil stegen i den forvarmede ovn, og hæld vandet i bradepanden
Nakkefilet

Nakkefilet

Nakkefilet er et stykke kød – eller en steg – der skæres af nakkekammen på en gris. Bagefter står den jo bare og hygger sig selv og forkæler dig med den skønneste velduft, som får mundvandet til at løbe vildere og vildere
Pulled pork

Pulled pork

Nakkekam – uden svær. Hak løg og chili, og bland det med spidskommen, nelliker, salt og peber, og gnid blandingen godt ind i kødet over det hele
Carnitas

Carnitas

Kom det brunede kød i en gryde med låg, der kan gå i ovnen. Krydr med salt og peber. Findel kødet ved at trække det fra hinanden med to gafler

Nakkekam som gryderet

Bland kødet med presset hvidløg, chili, limeskal og limesaft samt lidt olie og lad det marinerer i et par timer
Perfekt flæskesteg med sprød svær og flæskestegssovs

Perfekt flæskesteg med sprød svær og flæskestegssovs

Man kan bruge flere udskæringer til flæskesteg, mange vil nok bruge en svinekam / kamsteg, men jeg foretrækker at bruge nakkekam, der har lidt mere marmorering og giver mere smag, samt hjælper til at stegen ikke bliver tør

Flæskesteg

Stegen lægges medsværen nedad i en lille bradepande. Tilsæt vand så sværen er dækket. Drys med grov salt over sværen og ned mellem sværene