at røre cremefraiche op medlidtjordnøddesmør og lidt friskhakket ingefær. Og for at gøre den lidt mere eksotisk kom jeg nogle smagfulde krydderier i – nemlig stødt
Alle ingredienserne kan anskaffes i helt almindelige butikker og så er den nem at gå til. I den oprindelige opskrift skulle bruges margarine, hvilket jeg har udskiftet medsmør, da jeg ikke bryder mig om margarine
Den er virkelig nem at lave, og selvfølgelig fyldt med gode næringsstoffer. Denne chokoladekage kommer fra Pia Krøyers ‘Sundt Sødt’ opskriftsbog, som jeg bare MÅ ha’ fingrene i
Her får i en opskrift på en lækker og nembanankage. Vend det forsigtigt dejen, skiftevis medsmøret. Når kagen er bagt, vendes den ud på en bage rist, og afkøles
Når kagebunden er gennembagt tages den ud og bunden prikkes med en gaffel. En nemkage, som dog tager lidt tid at få lavet fra start til slut, men det skyldes nu mest at de forskellige trin kræver, at kagen er blevet kold
Lad kagen køle lidt of og server den med cremefraiche eller vaniljeis. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, bland det medlidt sukker og pisk det sammen med æggemassen
Jeg fandt tid at bruge i køkkenet og kreerede denne nye opskrift. Kom dejen i springformen, som en ekstra ting dryssede jeg den medlidt hakkede mandler
Næste gang vil jeg smide nogle blåbær på sammen med jordbærene for at give kagen endnu mere syrligt, og evt nogle pistacie nødder for at kopier Mette Blomsterberg lidt
De havde medbragt vaniljeis, som vi serverede sammen medkagen. Lidt ligesom grøntsager i gryderetter, så kan æbler nemt bruges i kage, når de ikke er friske nok til bare at spise