Det her er sådan nye, danskekartofler (efter min mening) smager aller bedst. Men du kan helt sikkert også tilføje andre friske grønsager og krydderurter som purløg eller persille
Kartoflerne – nyekartofler fra udlandet, der var gode, men ikke helt som nyopgravede danske – blev skrubbet, skåret i grove stykker, blandet med en god håndfuld hakkede krydderurter – citronmelisse, mynte, purløg, rosmarin og lidt løvstikke – og pakket ind i bagepapir med et par klatter smør
Lige nu er der fine nye, danskekartofler, dejlige danskekrydderurter og lækre danske asparges. Server kyllingen med dejlige nyekartofler – eller grøn kartoffelsalat af nyekartofler – og giv grillede asparges omviklet med bacon, til
Vi plejer at få kartoffelmos til denne ret, men da vi stadig har masser af nyekartofler i vores højbede så er det tilbehøret idag sammen mednyedanske gulerødder og blomkål
Pynt med friske rosmarinblade og server medkartofler (fx nyedanskekartofler vendt i smør og finthakkede krydderurter, flødekartofler eller tryllekartofler ) en stor skål grøn salat og måske et glas god vin – en perfekt lørdagsmenu, som også er nem og god på lidt travlere hverdage
Laksen blev serveret med (de første) nye, kogte, danskekartofler vendt med lidt krydderurter, olivenolie, citronsaft, salt og peber og lidt pak choi stegt i lidt olivenolie i et par minutter ved høj varme
Gulerødder – snart kommer de nyedanske – kan hurtigt tilberedes – enten hele eller som her, skåret i kvarte og ristet på panden og drysset med hakkede mandler og persille