Oksekød med låg af kartofler opskrifter

Bagte kartofler med chili con carne

Bagte kartofler med chili con carne

Lad det simre under låg til kartoflerne er færdige. Pak kartoflerne ud af folien, og pres forsigtigt kartoflerne åbne, fyld chili con carne i dem alle
Hvidløgsmarinade til grillet oksekød

Hvidløgsmarinade til grillet oksekød

Pil og pres hvidløget og bland det hele med olien. Som tilbehør lavede vi en salat af en rest kogte nye kartofler og hakkede rødløg i en mild olie/eddike dressing og en grøn salat af salatblade fra tagrenden i drivhuset og basilikumblade

Marrokansk tagine med oksekød

Tilføj krydderier, kikærter, tomatpure og bouillon og læg låg på og kom din stegeso ind i en kold ovn
Kartoffelsuppe med oksekød

Kartoffelsuppe med oksekød

Hernede i Sydspanien er det også ved at være koldt om aftenen og så er det altså ved at være suppe-tid
Paprikagryde

Paprikagryde

Skift mørbraden ud med strimler af kyllingebrystfilet eller oksekød. Paprikagryde med kylling eller oksekød
Bankekød med rodfrugter

Bankekød med rodfrugter

Varm halvdelen af smør og olie på en pande, til det er gyldent. Kartoffelmos, kartoffelsne, bagte kartofler, båndpasta, ris eller bulgur
Gullash

Gullash

oksekød i tern ( her er brugt ungkvæg). Server med kogte kartofler eller kartoffelmos. Start med at skrælle gulerødder, skær dem i skiver
Oksegryde med Kartoffelmos

Oksegryde med Kartoffelmos

hakket oksekød. Normalt er jeg ikke den store fan af pulversaucer og lignende, men af og til er det ok at skyde genvej, og i denne ret har jeg brugt et brev Ungarsk paprikaret fra Knorr til at krydre med
Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff

Der er forskellige forklaringer, men formodentlig er den opkaldt efter et medlemaf den store og betydningsfulde familie Stroganov
Karrykål

Karrykål

Kødet i denne ret kan varieres fx kan du bruge hakket oksekød eller lammekød istedet for kalv og flæsk
Gullashsuppe

Gullashsuppe

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern på størrelse med kødet eller lidt større. Men ting tager tid, sådan er det tit – især med mad
Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

Det mest almindelige er nok at lave skipperlabskovs afoksekød – næsten hvilken som helst slags oksekød – men hvis du vil lave det af de lidt ”sejere” stykker – som bryst og bov – vil jeg helt klart anbefale at du sprænger det først
Shepards Pie

Shepards Pie

I første omgang glattes kartoffelmosen pænt ud med en spartel – dernæst laves mønster med en gaffel (se billede) og drys over med pankorasp og lidt ekstra parmesan
Pot au feu

Pot au feu

Pot au feuOversat betyder det gryde på ild og er en typisk fransk gryderet, hvor man bruger forskellige udskæringer at oksekød, som skal tilberedes længe