Okseskank opskrifter

Okseskank med soya og ingefær

Okseskank med soya og ingefær

Okseskank – Osso Buco – er en udskæring, man som regel laver på den traditionelle italiensk inspirerede måde, fordi den er så god – og fordi man ikke laver det så tit og derfor vil være sikker på, at det går, som det skal

Restemad med okseskank

Resten af den alternative osso buco fra i lørdags blev brugt til en pastaret i går. Først blev alt det reelle kød pillet fra og skåret i tern
Tid til simremad

Tid til simremad

Et “kedeligt” og hårdt stykke kød, som fx kalve- eller okseskank, bliver himmelsk, når det får lov at passe sig selv i gryde
Ægte russisk borsjtj

Ægte russisk borsjtj

(6-8) personer1 kg okseskank eller marvpibebov½ kg oksebryst eller magert flæsk2-3 l bouillionkrydderbuket af
Rom og kultur: Madkultur  | Kap. 3

Rom og kultur: Madkultur | Kap. 3

Stinco di Manzo Stracotto er en ret med braisereet okseskank med balsamico og på siden ligger hjemmelavede, syltede grøntsager

Ossobuko med kartofler

1½ time (ved okseskank). Snit i kanten af osso buko stykkerne (ellers "krøller" kødet sammen under tilberedning)

Indkøbsliste uge 4

safran6 dl hvidvinfiskebouilloncayennepeber2 dåser tomater1/2 kg jordskokker1/2 kg kartofler2 økologisk citronfrisk timian1 stor kyllingspidskommen2 røde peberfrugter2 avocadoersaft fra 1/2 lime1/4 tsk sukker1 romainesalat eller lignsyltede chilier1 1/2 kg ossobuco(kalve eller okseskank)olivenolie250 g bladselleri eller knoldselleri1 lille dåse tomatpure1 lille bundt persille1 1/2 kg blandede rodfrugter(kartofler, selleri, pastinakker