Oksestege opskrifter

Oksesteg, gammeldags og på nordisk – med hyben og porrer

Oksesteg, gammeldags og på nordisk – med hyben og porrer

Tykkam – den gammeldags oksesteg. Den, der skal steges langsomt i gryde, til den bliver mør og lækker. Krydret med enebær for skarphed, hyldeblomstsaft for krydret sødme, lidt bacon for det røgede, laurbærblade og peberkorn – og med tilbehør fra haven
Langtidsstegt oksesteg

Langtidsstegt oksesteg

M. e. n. u. i. a. f. t. s. å. r. p. v. o. ,. -. l. g. d. k. b. S. m. ø. D. y. æ. h. 1. 5. 0. c. (. /. 2. ). j
Ølbraiseret oksesteg

Ølbraiseret oksesteg

(. B. e. k. l. a. g. r. b. i. d. t. s. u. p. ,. ø. n. m. y. ). S. o. j. v. f. h. J. æ. D. c. 1. å. 2. 5. F. A. /. H. -. 3. E. r l
Marineret oksesteg

Marineret oksesteg

1000 gr. oksesteg. 1 øl (f. eks. Ale nr. 5). 2 spsk. soja. 1 gulerod. 5 fed hvidløg. 1 løg. salt og peber. Kødet lægges i et ildfast fad
En kæmpe oksesteg

En kæmpe oksesteg

En kæmpe oksesteg. Udgivet den 3. juli 2016 by Karen Engell Dalsgaard. I går da vi havde gæster, stegte jeg den største oksesteg, jeg nogensinde har haft indenfor husets fire vægge
Tortilla med rester af oksesteg

Tortilla med rester af oksesteg

En opskrift på at få det bedste ud af en dårlig situation. Opskriften står længere nede, for den kræver en forklaring
Filodej med feta, Spicy chicken spyd og Vitello Tonnato

Filodej med feta, Spicy chicken spyd og Vitello Tonnato

Aftenens menu er lige som vi elsker det, nemlig, en rigtigt omgang snackmad. Snackmad er nok lidt hvad andre vil beskrive som tapas-lignende retter, men det er jo ikke spansk mad og dermed vel ikke tapas
Oksegryde á la Gullash

Oksegryde á la Gullash

Alle grøntsagerne skæres i grove, men mundrettestykker, så er det nemlig klar til at blive tilsat gryden med oksestegen efter bruning
Rødløgskompot i ovn med enebær

Rødløgskompot i ovn med enebær

Juleresterne skal bruges. Og julerester kan man vel godt kalde den sjat portvin, der var tilbage i flasken
Ovnbagte jordskokker med pesto

Ovnbagte jordskokker med pesto

Skrub jordskokkerne omhyggeligt og del dem evt, hvis de er store. Gnid jordskokkerne med olie, drys groft salt på og bred dem i en lille bradepande eller på en bageplade med bagepapir – så de ligger jævnt i ét lag
Spinatkugler i bacon

Spinatkugler i bacon

Serveres som tilbehør til oksestegen, som en del af brunchbordet, til tapas eller noget helt fjerde. Mere spinat i maden
Højrebssteg med krydderurtekartofler i bagepapir

Højrebssteg med krydderurtekartofler i bagepapir

Den opskrift passer til alle oksestege – store som små. Selvom det var en travl lørdag i B&B’en – og i haven og i huset med alt, hvad det medfører af rengøring, bagning, vask og lugning, nåede vi alligevel at lave en rigtig lækker lørdagsmenu