Ovnstegt kylling Rør smørret sammen medrosmarin, hvidløg, salt og peber. Flæk kartoflerne på langs og læg dem med skærefladen opad i den ene side af en bageplade med bagepapir, så der er plads til fadet med kyllingestykkerne
Kryddersalt smager skønt over de ovnstegtekartofler eller på kartoffelmaden. ½ kg groft uraffineret Atlanterhavssalt (Urtekram) 40 gr rosenpeber (2 breve fra krydderspecialisten) 30 gr hel fennikel (= 2 breve fra Santa Maria) 22 gr rosmarin (= 2 breve fra Santa Maria) 8 gr tørret basilikum (= 2 breve fra Santa Maria) 16 gr timian (= 2 breve fra Santa Maria) 4 spsk hvidløgsgranulat Blend alle ingredienser kort i en foodprocessor til en velduftende grov salt. 22 gr rosmarin
Jeg serverede ovnstegtekartofler og dagens salat til. krydderurter – jeg brugte salvie og rosmarin. eks Farsbrød med broccoli og ostefyld, Farsbrød med spinat og mandler eller Små farsbrød med gulerødder og mandler Men det skal nu ikke forhindre mig at komme med nye variationer
Coq an vin serveres til ris, kartoffelmos eller til ovnstegte små kartofler. Svampede hældes ligeledes i det ovnfastefad, og det drysses med timian og rosmarin
ovnstegtekartofler. Læg fisken øverst og krydr medrosmarin, salt og peber. rosmarin. Her er fisken i selskab med en masse lækre forårsgrønsager og en frisk hytteostcreme
Denne ovnstegte lammekølle dannede rammen omkring Sunday Roast for en månedstid siden. Men man lærer som bekendt af sine fejl, og i udgaven fra Søndags BT var tilbehøret i stedet små kartofler der passede sig selv i en gryde med olivenolie