På brød med speltmel og mange kerner opskrifter

Koldhævede boller med kerner og kikærtemel

Derfor får du nu opskriften en omgang boller, der er super nemme at lave, da du dels slipper for at have fingrene i dejen, og dels skal de ikke stå og hæve over flere omgange
Grove speltbrød

Grove speltbrød

og placeres en bageplade beklædt med bagepapir. Når brødene er færdigbagte stilles de til afkøling en bagerist, hvorefter de brækkes over i de dybe snit, som blev lavet inden bagningen
Fuldkorns Gnavebrød

Fuldkorns Gnavebrød

Der skulle naturligvis også "fejres" herhjemme, så tirsdag aften baksede jeg en dej sammen, smed den køl natten over, og dagen efter var der boller klar til en tur i ovnen
Sprøde baguettes

Sprøde baguettes

Jeg laver altid mit brød øjemål og gefühl og putter aldrig det samme i to gange, men jeg vil forsøge at give et bud , hvordan de kunne være blevet til
Verdens bedste speltboller

Verdens bedste speltboller

en bageplade beklædt med bagepapir fordeles der en god håndfuld solsikkekerner, hvorefter bolledejen slås ned med en ske
Madpakke uden rugbrød

Madpakke uden rugbrød

Læg rugbrødsstykkerne en bageplade med bagepapir, pensel stykkerne med lidt olie og drys med groft salt

Langtidshævet speltbrød

Speltmelet suger mere vand til sig end hvedemel gør, og derfor skal du være påpasseligmed mængderne af mel og væske

Koldhævede speltboller

Koldhævning er blevet en af mine rigtig nære venner, jeg elsker simpelthen den lette måde, at lave skønne boller ogbrød
Super lækre burgerboller!

Super lækre burgerboller!

Hvis du er i tvivl om de er færdige, kan du tage én ud og banke eller knipse den med pege og tommelfinger undersiden
Svampet og blødt æblebrød

Svampet og blødt æblebrød

æblets dag i Rosen-lunds frugtplantage plejer vi at lave dette brødmed vores egne æbler fra frugtplantagen
Løgfoccacia m. hytteost

Løgfoccacia m. hytteost

Det kan også fint anvendes som madpakke/sandwich brød, da det har en god krumme, og samtidig en masse smag og power, som vil smage lækkert medpålægog grønt imellem
Fuldkornsboller med rodfrugt

Fuldkornsboller med rodfrugt

Denne her opskrift er bagt urkorn, som jeg nu har prøvet at bage et par brødmed. Jeg har brugt det der hedder Urkorn spelt fuldkornsmel, og man skal sørge for at blande det med almindelig hvedemel, så man får en god mulighed for at brødet hæver godt op
5- korn brød på speltmel

5- korn brød på speltmel

Fordejen er nok lidt flydende, men har alligevel en struktur ogkernerne kan godt være en stor klump, så måske skal du lige hjælpe røremaskinen lidt vej med at fordele kernerne lidt
Grøntsagsfyldte brød

Grøntsagsfyldte brød

af grøntsagsfyldet den ene halvdel og fold den anden halvdel af dejen over. Brødene er rigtig gode til supper, til mellemmåltider, med i madpakken og som en del af en middag
Emmer-speltbrød med kerner

Emmer-speltbrød med kerner

Dejen hældes ud meldrysset bord og deles i to. De kogteog afkølede speltkerner røres i, samt. Med inspiration fra to forskellige opskrifter, sjussede jeg mig frem til dette brød
Rustikke langtidshævede speltstykker

Rustikke langtidshævede speltstykker

Det skyldes nok at jeg altid er opvokset medrugbrødet i min madpakke, og det gør det også en del lettere, at jeg nu kan smøre mig en sandwich lavet speltmelog tage den med i madpakken
Nødde-frugtpålæg

Nødde-frugtpålæg

- Der er ikke noget som en skive nybagt rugbrødmed ost. Familiens lækre rugbrød, som bestemt er ventetiden værd
At bage bagvendt

At bage bagvendt

Med to børn med to år imellem har jeg været meget barsel de sidste tre år, deltaget i mange mødregrupper og spist og bagt mange mødregruppeboller