På hvedebrød med rugmel opskrifter

Vægttab - status

Vægttab - status

Jeg besluttede at følge Meyers forslag og lave en tynd surdej og Nicolai Halken Skyttes (fra Emmerys og Meyers Bageri) forslag om at lave surdejen udelukkende hvedemel og grahamsmel, da rugmel kan gøre surdejens smag endnu "surere"
Aksebrød

Aksebrød

 Selvom selve formen brødet er nappet fra Nanas fine Epi brød, så er det ikke den opskrift jeg har brugt til dette brød, men derimod min helt egen og lidt grove version, af et lækkert og luftigt hvedebrød
Grovbrød med græskarkerner

Grovbrød med græskarkerner

Yoghurt naturel til at pensle med og græskarkerner og mel til at drysse . fugtighed og friskhed, derfor står der “ca
Surdej - fra rosin til brød

Surdej - fra rosin til brød

Vand og mel røres sammen i et rent glas køkkenbordet og denne skønne blanding skal hygge sig i et døgn tid køkkenbordet med låget løst lagt
Speltbrød m. Perlespelt

Speltbrød m. Perlespelt

Der skulle ske lidt nyt brødfronten, for det er jo mere end "lovligt" at eksperimentere ekstra meget, når vi er i hinandens selskab, for eksperimenteres det skal der jo - især som madblogger
Jeg Elsker Dig, Surdej

Jeg Elsker Dig, Surdej

Surdej glads (Gastro. Det er enlig ikke strengt nødvendigt at bruge en surdej i hvedebrød, men det giver et bedre brød i den lange ende (efter min mening), til gengæld er det uundværligt i rugbrød
Surdej - fra rosin til surdej

Surdej - fra rosin til surdej

Fisk rosinerne op, rør mel i og denne skønne blanding skal hygge sig i et døgn tid køkkenbordet med låget løst lagt
Langtidshævet hverdags hvedebrød

Langtidshævet hverdags hvedebrød

Lirk dejen ud bagepapir ved hjælp af en dejskraber og bag den i en forvarm ovn i ca. Kom dejen i en skål smurt med rapsolie og dæk den derefter med et opvrædet viskestykke og lad den hæve i køleskabet natten over
Fiberboller

Fiberboller

Man skal gå efter fuldkornlogoet, som er orange med en hvid mand . Man skal gå efter et tungt brød, da et fuldkornbrød vejer mere end et hvedebrød
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Jeg startede med at lave en surdej fra bunden, som Meyer beskriver det i bogen, men jeg kunne ikke rigtig forlige mig med den der surdej, der skulle stå mit køkkenbord og se uappetittelig ud, så den røg i vasken
Brød til julen

Brød til julen

Mas med håndrodden dejen ned den kant der er lavet ved foldningen. Der er opskrifter i dette opslag følgende ting
Surdejs guide for begyndere og opskrift på surdejs-hvedebrød.

Surdejs guide for begyndere og opskrift på surdejs-hvedebrød.

Jeg kendte ikke nogen, jeg kunne få en klat surdej af og man kan godt købe færdig surdej, men det syntes jeg var lidt tosset, så jeg ledte, rundt omkring i bøger og nettet, efter hvordan man bærer sig ad med, at starte sin egen og jeg endte med vælge et par forskellige elementer til en ret simpel løsning