)500g frisk spinat, skyllet20g smør2 dl flødepeber200g perlebygvand1 tsk. Kog perlebyg i 5-6 dl vand med salt al dente. Bygotto med HytteostBygotto med HytteostKatrines rødbederisottoRødbederisotto med feta, parmesanost, stegt rødbede og timian (2 pers. Rødbederisotto med feta, parmesan, stegt rødbede og timianRisotto med Soltørrede tomater & CashewnødderButternut Squash Risotto med kalkunbacon og salvieButternut Squash Risotto med kalkunbacon og salvieRisotto med HokkaidoRisotto med HokkaidoherRisotto-klatkager 2 dl fløde
Du kan også bruge perlerug, perlebyg, bulgur eller quinoa. Kornotto er den sundhedspimpede men mindste lige så lækre storesøster til den italienske risotto
Suppen forvandles nemt til en hovedret, hvis du tilsætter et par håndfulde kogte bønner eller kikærter fra fryseren, hele kogte korn som spelt eller perlebyg, fuldkornspasta etc
Udover perlebyg er bygottoen lavet med græskar, der giver en sødlig smag og cremethed til grøden. Skyl perlebyg i en si, kom dem ned til løg og lad det riste med et minuts tid
Der er mange muligheder med de forskellige ottoer, dagens udgave er med perlebyg og græskar. altså otto som i risotto eller ottos mere nordiske fætter, kornotto
"Ottoen" er lavet på perlebyg og kan serveres sammen med f. Her er et bud på en noget lettere (sundere) og meget velsmagenede udgave af den klassiske ofte lidt tunge risotto
Der var rift om smagsprøverne, men jeg nåede at smage "Stenrosens flabede kebabgrød" og en grødrisotto med hakket oksekød, toppet med butternut squash og grønkål