Pizzadej med speltmel opskrifter

Verdens bedste speltboller

Verdens bedste speltboller

Nej, for som vi alle ved, er det en dyr, men luksuriøs fornøjelse – som jeg forestiller mig er helt fantastisk, når jeg ælter mine fingre til ukendelighed i en pizzadej – hvorfor vi ikke får pizza så ofte… Eller lækkert brød, som kræver en stærk bagers gode armkræfter

Pizzadej

Man kan også forsøge sig med grahamsmel, speltmel og/eller andre melsorter. Dette er min grundopskrift på pizzadej - der er til 1 bradepande. For en grov pizzadej bruges 1 del fuldkornshvedemel og 4 dele hvedemel
At bage bagvendt

At bage bagvendt

Lad den lige ligge et minuts tid og sunde sig, inden du arbejder videre, ellers kan den godt finde på at krympe sig sammen (hvilket du sikkert har prøvet, hvis du forsøger at rulle en pizzadej ud med det samme, du har taget den ud af skålen)
Nem, grov og lækker pizzabund

Nem, grov og lækker pizzabund

For det meste bliver brød og boller lavet på slump herhjemme, og den anden dag fik jeg forhutlet mig frem til denne pizzadej, som viste sig at blive virkelig god
Mini pizzaer med rodfrugter

Mini pizzaer med rodfrugter

Pizzadej. Pizzaerne blev lavet af speltmel, idet de skulle være Fodmap venlige. Nogle vil måske tænke, at rodfrugter ikke hører til det fyld, man normalt  vil toppe sin pizza med

Fennikel Pizza

Hvis man har travlt, kan man i stedet bruge en færdigkøbt pizzabund eller pizzadej. Bland det resterende mel med Herbamare, tilsæt den resterende mælk og olien