Nej, for som vi alle ved, er det en dyr, men luksuriøs fornøjelse – som jeg forestiller mig er helt fantastisk, når jeg ælter mine fingre til ukendelighed i en pizzadej – hvorfor vi ikke får pizza så ofte… Eller lækkert brød, som kræver en stærk bagers gode armkræfter
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Man kan også forsøge sig med grahamsmel, speltmel og/eller andre melsorter. Dette er min grundopskrift på pizzadej - der er til 1 bradepande. For en grov pizzadej bruges 1 del fuldkornshvedemel og 4 dele hvedemel
Lad den lige ligge et minuts tid og sunde sig, inden du arbejder videre, ellers kan den godt finde på at krympe sig sammen (hvilket du sikkert har prøvet, hvis du forsøger at rulle en pizzadej ud med det samme, du har taget den ud af skålen)
For det meste bliver brød og boller lavet på slump herhjemme, og den anden dag fik jeg forhutlet mig frem til denne pizzadej, som viste sig at blive virkelig god
Pizzadej. Pizzaerne blev lavet af speltmel, idet de skulle være Fodmap venlige. Nogle vil måske tænke, at rodfrugter ikke hører til det fyld, man normalt vil toppe sin pizza med
Hvis man har travlt, kan man i stedet bruge en færdigkøbt pizzabund eller pizzadej. Bland det resterende mel med Herbamare, tilsæt den resterende mælk og olien
Fuldkorns pizzadej. Drys med rosmarin, salt og peber og dryp med olie. Spis pizzaen med tomater til. 150 g hvid fuldkornshvedemel, fuldkorns speltmel eller grahamsmel, 2½ dl