Polenta opskrifter

grillet polenta med cremekantareller

grillet polenta med cremekantareller

Polenta er basismad i Norditalien på linie med spaghetti og ris. Polenta laves af majsmel, der koges til en tyk grød og bredes ud på en plan flade
Polenta

Polenta

Første gang jeg fik polenta, tænkte jeg, at det i den grad også var sidste gang, for ærlig talt så syntes jeg, det smagte af … ja, ikke af noget
Polenta – de fattiges kost

Polenta – de fattiges kost

Udover at blive brugt til foder for de lokale husdyr, så bruges majsen også til det majsmel som udgør basisingrediensen i den traditionelle majsgrød, som på italiensk hedder polenta
Polenta pebernødder

Polenta pebernødder

Lækre pebernødder med polenta. Polenta og majsstivelse blandes i en skål for sig selv og blandes sammen med alle krydderierne og hjortetaksalt
Polenta med Kødsauce

Polenta med Kødsauce

V. i. e. r. a. l. l. e. v. a. n. t. t. i. l. a. t. s. p. i. s. e. k. ø. d. s. a. u. c. e. m. e. d. p. a. s. t. a. e. l. l. e. r. t. i. l. n. ø. d. s. k. a. r. t. o. f. f. e. l. m. o. s. ,. m. e. n. h. v. i. s. m. a. n. t. r. æ. n. g. e. r. t. i. l. l. i. d. t. f. o. r. a. n. d. r. i. n. g. i. h. v
Polenta med vilde svampe

Polenta med vilde svampe

Jeg var ude i noget helt nyt i går, nemlig polenta som er en form for majsgrød. fine polentagryn. Bring vandet i kog og hæld polentaen i
Restemad med aubergine og polenta

Restemad med aubergine og polenta

I fryseren lå der også en rest polenta. Polentaen æltede jeg med hakket salvie, hvorefter den blev formet og skåret i skiver, der blev dryppet med olivenolie og lidt revet parmesan og grillet i ovnen
Sprødstegt kylling med chorizo og cremet polenta

Sprødstegt kylling med chorizo og cremet polenta

2 dl minut-polenta 4 1/2 dl vand Salt Peber 250 g mascapone En slat sødmælk 2 stykker kyllingebryst med skind 3 gode (og bløde) små chorizoer (køb dem i Irma – de er gode) 3 skalotteløg skåret i [
Kylling med Polenta og Tomat

Kylling med Polenta og Tomat

Polenta er en af de italiensk klassikere, som efterhånden vinder lidt indpas i Danmark, og det er en god ting, for det smager faktisk rigtig lækkert