QuicheLorraine stammer fra den nordlige del af det franske, og er tærte med bacon og en æggecreme. Quiche er – så vidt jeg ved i hvert fald – en lidt mere generel betegnelse for tærter i almindelighed i Frankrig
QuicheLorraine er en tærte fra Lorraine – et område i det nordøstlige Frankrig. Quiche betyder ifølge Gastronomisk Leksikon ”rundt bagværk med kant” – og det er vel slet og ret en tærte
Denne franske tærte smagte jeg for første gang da jeg var på udveksling hos en familie i Alsace. Jeg har aldrig glemt denne tærte og det er en del af menuen her i huset
)Jeg havde egentlig tænkt, at jeg skulle eksperimentere med en tærtebund med noget mandelmel, men så kom sønnen forbi køkkenet, og han syntes bestemt, det skulle være tærte uden bund
Nu rulles dejen ud og lægges over tærteformen. Tag derefter tærtebunden ud. Der kan drysses med mere ost eller purløg, og tærten bages færdig i ovn i ca