Jeg bruger både koldpresset fedtreduceret nøddemel og glutenfrit mel til bollerne, det sikrer nærings- og proteinrigerige boller, og det giver en fantastisk smag
I Århus, i hvad jeg plejer at kalde Danmarks bedste helsekostbutik, REN KOST & KROP, købte jeg de lækreste friskbagte OG lune boller – en med chokolade og en med quinoa og brændenælde – og så kan jeg ikke anbefale deres egen glutenfri melblanding nok
kogt quinoa. De glutenfriboller vil blive tørre på et tidspunkt. Her er min opskrift på boller. Problemet med glutenfri mel-typer er at de ikke er særligt fiberholdige, så det er vigtigt, synes jeg, at tilsætte ekstra fibre og så bliver glutenfrit brød hurtigt tørt, så man skal virkelig passe på, at dejen ikke er for tør
Amaranth indeholder, så vel som quinoa, en hel del proteiner samt fibre - og så er det glutenfrit. Inkaerne og Aztekerne har i flere hundrede år kendt til amaranth - lidt á a quinoa
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Formes til enten klapper, boller eller rugbrød. Ingredienser5 dl lunkent 50 g røde linser (kogte) 1 tsk sukker /eller honning 1 brev tørgær 10 g Fiber husk 45 g solsikkekerner 30 g hørfrø 1 tsk salt 50 g quinoa flager 50 g rismel ½ tsk kulør 350g brown mel Doves farm 1
Start med det glutenfri og reguler mængden af speltmel alt efter hvor klistret en dej, du ønsker. Min mand har lavet ægte amerikanske pandekager og jeg har bagt disse smukke rødbedeboller