Med min kreation gik jeg ud fra, at jeg gerne ville have noget salt, sprødt og friskt i modspil til den lune og lidt fede leverpostej og valgte derfor at toppe min lune leverpostejsmad med hjemmesyltede rødløg, saltede og sprøde rødbedechips og frisk persille (se billede herunder)
Rødbeder er billige, fulde af fibre, smukke at se på og giver farve til middagen og så er det en rodfrugt som kan gemmes udendørs så længe det ikke er frostvejr
Som rå og revet i råkost, som fritter i ovnen og som ingrediens i salater, kogte. Især de søde og cremede som rød peberfrugt, tomat, avocado - nå, nej, det er jo en frugt, aubergine - og rødbede
Ovenpå kommes hakket dild og til slut rødbeden, som du lige kører på et råkostjern først. Børs sukkerblandingen, dild og rødbede af laksen og skær den i så tynde skiver som muligt
Creme fraiche, brombær & rødbede. Vi spiste selvfølgelig en masse snoller, is og fritter og drak alt for meget sodavand og saftevand i løbet af dagen, men er det ikke lige præcis sådan det skal være
Cremet pasta med kylling, svampe og soltørrede tomater / Ovnbagte kyllingenuggets med sød kartoffel fritter / Kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost
Godt inspireret af en søgen på internettet prøvede jeg med rødbede i mikrobølgeovnen. rødbeder. Fritér rødbederne til sidst, da de ellers vil afgive farve til de øvrige grøntsager
I stedet for sweet potatos kan du bruge diverse rodfrugter - rødbede fungerer ganske godt, men så skal skiverne bare være lidt tyndere og bagetiden ligeledes kortere
Marinerede rødbedespirerRødbedespirerÆblemostCitronsaftOlivenlieSkyl og rens spirerne og lad dem marinere en times tid i lidt æblemost og olivenolie, smagt til med citronsaft, salt og peber
Og husk, at denne fremgangsmåde også kan bruges på butternut squash og knoldselleri og selvfølgelig de helt gængse rodfrugter som rødbede, gulerødder, pastinakker, persillerødder m