Fantastisk smag, perfekt til rødvin, forholdsvis hurtig at lave… Men enormt kalorietung. De fleste aspirerende hjemme-kokke vil vel gerne lave sauce bearnaise
rapsolie1 løg i skiver½ lille chili mild i skiver2 stilke blegselleri i skiver2 gulerod i skrå skiver4 tomater i både1 lauerbærblad2 spsk tomatpure½ tsk paprikaSaft af ½ citron1 fed hvidløgEn rest rødvin ca 1½ dl- giver en mere intens og rund smag til retten , du kan i stedet bruge boullion1½ dl grøntsagsboullion2 spsk frisk hakket basilikum2 spsk frisk hakket persille400 g. Kog nudler i rigeligt vand, lad dem dryppe af for vand og server saucen med nudler og drys med friske krydderurter 4 personer
En god Chardonnay kan også bruges, og er du mere til rødvin, er en Chianti Classico et godt valg. Her er en opskrift på langtidsstegt nakkefilet med ovnstegte kartofler og fennikel sauce
)En lille slat rødvin (kan undværes, men er godt. Det er en af grundene til at jeg laver bryst og lår separat, så jeg kan bruge skroget til at lave en god sauce dagen forinden
Fordel kødsaucen i et smurt ovnfast fad og læg ‘et låg’ af kartoffelmos over. Skrue ned for varmen og tilsæt gulerødder, bladselleri, hvidløg, tomatpure, rødvin, 2 spsk worcestershire sauce, hønsefond samt timian, rosmarin, salt og peber. 2 spsk worcestershire sauce. 3 dl rødvin
Rødvin – brug en hæderlig kvalitet. Sauce. koldt smør i saucen og svinekæberne varmes i saucen – husk det må ikke koge herefter, ellers bliver saucen for tynd
Opskrift på kalvefond til rødvinssaucen. tilsæt så rødvin, marsala og fond og kog ned til halvdelen. Ellers pisker du kolde smørtern i, så du får en flot, blank sauce