Og da det har været så koldt det sidste stykke tid, tænkte jeg, at denne uges madplan og tema skulle gå til varmende retter for at (forsøge at) bekæmpe den kolde vinter udenfor – det kunne jeg i hvert fald godt bruge
Dette indlæg blev udgivet i Dexter oksekød, Opskrifter og tagget Oksekød, simremad, simreretter. Der var masser af kød til overs, og over de par næste dage vil jeg finde andre retter at bruge det i
Det mærkelige er, at de retter jeg har fået under dette navn, sjældent har været de samme. Læg også andebrysterne med skindsiden nedad i en kold, tør støbejerns- eller keramikgryde, og tænd på medium varme
Det bliver dejlig blødt og integrerer sig i stort set alle retter når det varmes. Når sæsonen for frisk frugt og grønt er gået på hæld og udvalget i grøntafdelingen svinder ind, så gælder det om at fylde køleskabet (og maven) med nye favoritter – hvis du ikke vil kvæles i rodfrugter herfra til april…
Om aftenen er der et udvalg af varme retter, typisk enten oksekød og. er meget opmærksomme og tilbyder special lavede retter såsom friskbagte vafler eller omeletter lavet efter gæstens eget ønske
Tapas bestående af dadler med bacon, oksekødsboller i tomatsauce, ovn kartofler i paprika og timian, hjemmerørt chilimayonnaise, hjemmebagt grov & hvedemels brød, parmaskinke, tomatsalat, brie, port salut, grønne oliven, lakseroulade, pate, carpaccio med ost og oksespegepølse
Den kan bruges til rigtig mange forskellige retter, hvor kun fantasien sætter grænser. Oksekød og kyllingekød kommes på panden sammen med paprika og chilipulver og lynsteges, til det har en god stegeskorpe
Ikke desto mindre, så tænker jeg, at der nok er mange derude, som har det ligesom min mand - og med efterårets komme, er det også OK, at retterne bliver lidt mere tunge i weekenden