Retter med sorte ris opskrifter

Chicken curry

Chicken curry

Jeg gik konsekvent uden om rettermedfrisk koriander, da jeg syntes det smagte af sæbe. Vi toppede medfrisk hakket koriander, som passer helt perfekt til sådan en omgang
Quinoa Thai Salad

Quinoa Thai Salad

Asiatisk mad har utrolig mange goder at byde på, hvis man bevæger sig væk fra det friturestegte og tør og kaste sig ud i krydderier og grønsager man måske ikke helt har prøvet før, jeg indrømmer gerne at jeg i starten var en smugle skeptisk over at skulle blande ingefær og lime i min mad, men i disse retter hvor soja og lidt stærkere krydderier ofte inden går, for vi en perfekt sammensætning, af det salt, syrlige, stærke og søde og det pifter virkelig retterne op, så hold dig endelig ikke tilbage og prøv at kast dig ud i det asiatiske køkken
ugens mnu uge 52 2012 – kalorielet mad i mellemjulen

ugens mnu uge 52 2012 – kalorielet mad i mellemjulen

Kardemomme er en dejlig ingrediens i curryretter. Med mindre du har nydt julemenuen her på siden, trænger maven sikkert til lidt let og balancerende mad her ovenpå alle julens glæder og fristelser
blomkåls- og auberginecurry, en indisk sambar

blomkåls- og auberginecurry, en indisk sambar

En sambar er en lille indisk curryret, der sammen med andre små retter og ris udgør et måltid. Mange indiske kvinder er stadig hjemmegående, og derfor er det muligt at lave de mange retter
Couscoussalat m. grillet peberfrugt og basilikum

Couscoussalat m. grillet peberfrugt og basilikum

er couscous super mættende og man kan lave mange forskellige retter og salater med det. Hold øje med dem, når de begynder at få sorte kanter/hjørner, så skal de vendes indtil den anden side også begynder at få sorte pletter
Chicken dopiaza

Chicken dopiaza

Har du dem først, så har du nemlig også grundlaget til en lang række andre indiske retter. Lige inden serveringen kommer du korianderen i, og så serveres det ellers medris og naan
Chili sin carne

Chili sin carne

Denne chili sin carne vil overbevise de fleste kødelskere om, at veganske måltider slet ikke er så farlige endda, for man kan stadig få lækre, fyldige og mættende retter uden kød – til gavn for både dyr og miljø

Mit veganske køkken

Mange af ingredienserne går igen i mine retter, da de efter min erfaring er gode basisingredienser i det veganske køkken

Dal Makhani med ris og tomat-spinat sauce

Danske mejeriprodukter gør sig rigtig godt i især retter fra Punjab, som ofte er rige på mælkeprodukter, fx Butter Chicken, alias Murgh Makhani – vel en verdensklassiker efterhånden
Beef Vindaloo

Beef Vindaloo

Denne indiske ret er en af de stærkeste retter du kan bestille i en indisk restaurant. Server med basmati ris

Et basislager

Jeg er god til at bevare overblikket og finde på nye retter ud af de samme ingredienser. Vi er dermed en husstand på to mennesker med noget begrænset indkomst

Kylling i karry

Nu forholder det sig sådan, at han er vild medris og karryretter. Især boller i karry og kylling i karry, står højt på favoritlisten, så når fantasien er taget på orlov, kan vi være sikre på at en af de to ovennævnte retter står på menuen på hans maddag
Gang Deang - Rød Karry med Kongerejer, kokosmælk og grøntsager

Gang Deang - Rød Karry med Kongerejer, kokosmælk og grøntsager

I sin tid da jeg lærte min nuværende mand at kende plejede vi altid at gå ned til en lille take-away thai ved enden af nyhavn og bestille to kokosmælk retter, enten med rød karry, panang eller grøn karry, og derefter gå ned i dronningens have og sidde der i solen og spise vores mad
rødbeder i krydret kokossovs

rødbeder i krydret kokossovs

Normalt kan jeg huske de flere tusind retter, jeg har opfundet i årenes løb, men denne havde jeg ikke fotograferet, og derfor var den gledet ud af erindringen

menu uge 11 2013 – en ægte indisk sambar

En sambar er en lille indisk curryret, der sammen med andre små retter og ris udgør et måltid. Man kan servere løskogte sorte eller røde ris til sambaren – eller en rissalatmed kokos

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Vil du gerne leve sundere, men kan du ikke undvære alle de der gode retter, du plejer at servere. Læg dem med skindsiden opad på en bageplade, og sæt dem i ovnen, til de er sorte (ca