2 sider ribben (ca 700 g). 2 sider ribben (ca 700 g). Trods det kummerlige forårsvejr er grillsæsonen igang, og så skal man have gang i de klassiske BBQ-discipliner
De købte ribben fremstår ultra snaskede og meget fedtet i kødet. Jeg havde inden jeg drog til slagteren besluttet mig for at gøre et forsøg med at sprænge ribbenene
Sy nu gennem alle de yderste m på den ene side af ribben. Med en ny snor lukkes ribben under foden på samme måde, ved først at sy ribben og trække sammen og derefter syes retstrikken sammen indtil hælen
Det er jo ikke altid det lige passer ind i programmet at sidde og grille ribben i seks timer, så i forbindelse med Superbowl synes jeg det var værd at prøve at lave dem i stegsoen
3 til ribben også, det gør ikke noget. Strik 2 r, 2 vr sm som kantmasker, fortsæt rib så der passer med ribben nedenfra, indtil der er 4 m tilbage på pinden, 2 vr sm, 2 r. Strik lige op til ribben måler i alt 8 cm. Strik lige op til ribben måler 7 cm. 3 til ribben også, det gør ikke noget
Jeg startede alle trådene på første runde efter ribben, satte en ny tråd i med 11 maskers mellemrum. Min kæreste ønskede sig en lidt varmere og tykkere hue end dem, han ellers har
Dagen før koges ribbenene i rigeligt vand sammen med laurbærblade og peberkorn. Tag ribbenene op af vandet og lad dem køle af, inden barbecuesaucen hældes over og hele molevitten marinerer natten over i køleskabet
Strik 1 runde r (her laves ombukket), hvorefter ribben fortsættes 4 omgange men omvendt (3 r, 2 vr). Da jeg jo ikke var helt tilfreds med min sidste tophue, gik jeg straks i gang med at strikke mig en ny
Pinde 3½ til rib, både strømpepinde, 60 cm rundpind og gerne 40 cm rundpind til halsribben. Skift til pind 4, men fortsæt i rib indtil ærmets rib måler 3 cm mere end ribben på kroppen. Jeg havde således stadig 112 m, da jeg var færdig med det hvide mønsterbånd (halsribben strikkes i hvid) og tilpassede det ved at tage ind i ribben. Ribben strikkes på 40 cm rundpind 3½ og strikkes som udgangspunkt 2r, 2 vr