Pastaretten har en skøn smag af røget laks og er derudover også fyldt med masser af frisk spinat, hvilket alt sammen er vendt i den lækre cremede ricottaost med et lille kick fra chiliflagerne og masser af friskkværnet peber, citronsaft og -skal
Hak alle krydderurterne groft, og vend dem sammen med madlavningsfløde i ricottaen. Pasta efter sult (tørret går også fint, hvis man – som jeg – ikke fik købt frisk pasta)
Osso buco, bagt ricotta med frisk pasta. Den bliver faktisk bedre af, at blive spist med frisk past, cremet ricotta bagt i ovnen og et køligt glas hvidvin på terrassen
Bland ricotta, revet pecorino og spinat i en skål og smag til med salt/peber. Jeg var så heldig at få en pastamaskine i julegave og den har kørt næsten lige siden den blev pakket ud
I den originale version drysses den færdige ret med flager af ost af typen ‘ricotta salata’, en tør og lagret variant af den friske ricotta med en stærkere smag
Kog forsigtigt op og tilsæt så ricottaen under omrøring til den er smeltet. I mens steges ørredefileten kort tid på hver side, og den skal i saucen sammen med den friskkogte pasta lige inden servering
Pasta med langtidsbagte tomater, edamame og citron-flødesauce / Frisk pasta med røget laks, ricotta og spinat / Linguine med kongerejer, chili, hvidløg og tomater
Papadelle med ricotta og salsiccia – måske ikke den pæneste ret, men den smager fa’me godt. 1 salsiccia 250 g ricotta Frisk pasta 75 g friskrevet parmesan Friskhakkede krydderurter efter smag Salt Peber Sæt vand til at koge, og kog pastaen deri
1/2 kg grove pastaskruer. 300 g ricottaost. 2) Kog pastaen efter anvisningerne på pakke og lad skruerne køle af. 4) Bland pasta, grøntsager, tomater, mynte og citron samme i en stor skål. 5) Fordel salaten i dybe tallerkener og top med ricottastykker