Ris med salat og citron opskrifter

Ris salat med advokado

Ris salat med advokado

hak nødderne og løget fint, bland med olie, citron, salt, peber og hvidløg. En rigtig god måde at bruge kogteris fra i går på, denne rissalatmed advokado, oliven og en god nøddedressing
Honningbagt laks på salat af kål, aubergine, dadler og sorte ris

Honningbagt laks på salat af kål, aubergine, dadler og sorte ris

Her fandt jeg et væld af fantastiske salater, og denne her salatmed laks er inspireret derfra. Jeg elsker at kigge i opskriftbøger, lave den samme ret lige efter opskriften, og så lege lidt med den i forhold til min egen smag
Indisk oksegryde med brune ris og raita

Indisk oksegryde med brune ris og raita

Grønkålssalatmed vindruer og pinjekerner. Kartoffelsalatmed ramsløgspesto. Server oksegryden med de kogte brune ris, raita, mangochutney ogcitron
Torsk med lime og citron

Torsk med lime og citron

Serveres med løse risog blandet salat. Der drysses med hakket persille og krydres med salt og peber. Citronog lime skrælles og skæres i skiver og lægges oven på fisken
Tunfrikadeller

Tunfrikadeller

Jeg kan godt lide dem medkogte kartofler eller risog en hollandaisesauce, der er smagt til medcitron
Kylling i ovn

Kylling i ovn

Du kan servere kyllingen medris, kartofler, pasta, salatog grøntsager – broccoli, gulerødder eller lignende
Kisir

Kisir

Dette er en super god grundopskrift og kan sagtens laves med andre kornsorter, så som knækket hvede, perslespelt, byg, cous cous, quinoa og sågar linser (gerne beluga eller grønne linser) eller ris
selleribøf med løg og kapers

selleribøf med løg og kapers

Selleribøffer er ikke særlig proteinrige, så giv en salat til af quinoa, brune eller vilde ris eller bønner
Chili con carne med skært oksekød

Chili con carne med skært oksekød

Server medris, creme fraiche, brød ogsalat til. Risottomed parmesan paneret kyllingefilet og smørstegte squash medcitron
Ovnbagte selleristave med hvidløg og persille

Ovnbagte selleristave med hvidløg og persille

eks som tilbehør til ris sammen med en god og fyldig salat af grønkål eller palmekål (som også er i sæson lige nu) med en let sennepsdressing samt avokadotern ogtamari-ristede solsikkekerner
Kalvefrikassé

Kalvefrikassé

) eller ris, grøn salatmed tomat og frugt med. Pisk fløde, æggeblommer ogcitronsaft sammen med en gaf-fel
Couscous

Couscous

Traditionelt – altså i Nordafrika – serveres couscous med en kød- eller grøntsagsgryderet hældt ud over det – lidt ligesom vi gør medris, men jeg har her lavet en slags salat af dem, hvor salatblade udgør tallerkenen
Stjerneskud

Stjerneskud

Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse (kartoffelmos rørt op med æggeblomme), dampet fisk og stegt fisk, muslinger, rejer, asparges, hummerhaler, ristede champignoner, samt to slags sauce – et helt udstyrstykke og festfyrværkeri … måske deraf navnet
Krydderurtetabbouleh med forårsgrønt

Krydderurtetabbouleh med forårsgrønt

Skyl krydderurterne og slyng dem godt - brug fx en salatslynge eller kom krydderurterne i en frysepose og ryst godt, så vandet drypper af