hak nødderne og løget fint, bland med olie, citron, salt, peber og hvidløg. En rigtig god måde at bruge kogteris fra i går på, denne rissalatmed advokado, oliven og en god nøddedressing
Her fandt jeg et væld af fantastiske salater, og denne her salatmed laks er inspireret derfra. Jeg elsker at kigge i opskriftbøger, lave den samme ret lige efter opskriften, og så lege lidt med den i forhold til min egen smag
Serveres med løse risog blandet salat. Der drysses med hakket persille og krydres med salt og peber. Citronog lime skrælles og skæres i skiver og lægges oven på fisken
Dette er en super god grundopskrift og kan sagtens laves med andre kornsorter, så som knækket hvede, perslespelt, byg, cous cous, quinoa og sågar linser (gerne beluga eller grønne linser) eller ris
Klip dilden i små stykker og vend den i salaten sammen med olie ogcitronsaft. Kikærtegryde er en skøn krydret ret, der serveres medgulerodsris, dildsalatogyoghurtdressing
eks som tilbehør til ris sammen med en god og fyldig salat af grønkål eller palmekål (som også er i sæson lige nu) med en let sennepsdressing samt avokadotern ogtamari-ristede solsikkekerner
Traditionelt – altså i Nordafrika – serveres couscous med en kød- eller grøntsagsgryderet hældt ud over det – lidt ligesom vi gør medris, men jeg har her lavet en slags salat af dem, hvor salatblade udgør tallerkenen
Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse (kartoffelmos rørt op med æggeblomme), dampet fisk og stegt fisk, muslinger, rejer, asparges, hummerhaler, ristede champignoner, samt to slags sauce – et helt udstyrstykke og festfyrværkeri … måske deraf navnet