Når brødet er hævet til dobbelt størrelse vender du det ud på en bageplade beklædt med bagepapir (det gøres lettest ved at bruge omelet-teknikken, hvor du lægger bagepladen henover formen, og vender den på hovedet i luften så dejen vendes ud på bagepladen)
Det er et brød der er lavet på vårrug, svedjerug, spelt, kerner og revet gulerød. Vårrugen dyrkes ikke så meget her i danmark, da det er en lidt sartere rug end vinterrugen, som bedre kan tåle kulden om vinteren, men den er med til at give et interessant brød
Flager af byg, havre, spelt, rug og noget, der hedder enkorn. Dannevirke fra Brugsen, hvis man gerne vil have det økologisk, eller højproteinmelet fra Lidl
Risotto er en italiensk ret, der traditionelt laves med risottoris, men det giver mere smag og næring at bruge vores egne hele korn som spelt, byg, hvede, rug etc
HøstLykke surdejsboller med rug, spelt, tranebær og en fin koldpresset raspolie. Det behøver i mine øjne slet ikke være så svært og firkantet at leve sundt, og selvom jeg elsker at lave mad, så står den lige så tit på rugbrød, juices og salater på travle dage hjemme hos os
Tilsæt dernæst langsomt først rugmel og så speltmel, mens du rører. 25 g gær3 dl vand1 dl yogurt naturel2 æghvedemel2 dl speltmel1 dl rugmelsalthonning1 pk økologiske pølserKetchupOpløs gæret i vandet og tilsæt 1 tsk honning, 1 tsk salt, 1 æg og 1 dl yogurt - rør det godt sammen. 2 dl speltmel. 1 dl rugmel
Der findes ikke ret mange forskellige kornsorter og de primære er hvede og rug. Der er dog nogle gamle sorter som enkorn, emmer og spelt og de giver en rigtig god smag til brødet