Rugbrød bliver hårdt opskrifter

Rugbrødet som min mor bager det

Rugbrødet som min mor bager det

Den bliver så hurtigt integreret i din egen dej, og så vil den bære dit præg. Nu synes jeg, at det er på tide, at I får opskriften på det her super lækre, saftige, sprøde og mit absolut yndlingsrugbrød
Ristet rugbrød med flødestuvede kantareller

Ristet rugbrød med flødestuvede kantareller

Med de smagfulde kantareller, den cremede fløde, et syrligt strejf citron, et godt drys persille og en bund af sprødt rugbrødbliver det her en helt skøn sensommerforret
Mørkt rugbrød med kerner

Mørkt rugbrød med kerner

Når de er kølet en smule af pakkes de i plastikposer så skorpen ikke bliver for hård. Tag rugbrødene ud af formene og lad dem køle af på en rist
Ristet rugbrød med flødestuvede kantareller

Ristet rugbrød med flødestuvede kantareller

Med de smagfulde kantareller, den cremede fløde, et syrligt strejf citron, et godt drys persille og en bund af sprødt rugbrødbliver det her en helt skøn sensommerforret
Rugbrød på 3 dage gammel surdej

Rugbrød på 3 dage gammel surdej

Skorpen bliver enormt hård af at udtørre på den måde. Så ønsker for det næste rugbrød. Desuden giver kartoffelmelsblandingen i hvidlig skorpe, der dagligt får mine alarmklokker til at bimle og bamle – indtil jeg atter konstaterer, at det ikke er mug… Fremgangsmåden, jeg baserede mit rugbrød udfra, antyder i øvrigt at brødet bedst opbevares i køleskab
Projekt rugbrød - øvelse gør mester

Projekt rugbrød - øvelse gør mester

Formene smøres eller beklædes med bagepapir (jeg synes, det er smart at beklæde dem, da de så nemt kan løftes op af formene og ikke bliver klistrede)
Pizzaboller med focacciabund

Pizzaboller med focacciabund

Der er ingen tvivl om, at rugbrød er en vinder i madkassen, da det mætter godt og indeholder mange gode fibre, men nogle gange er det sjovt at få noget andet med
Nutella

Nutella

Det smager skønt på en nybagt bolle eller et stykke ristet rugbrød. Nutella opbevares på køl og tages ud i god til før det skal bruges, da det bliver lidt hårdt, når det er koldt
LCHF – Godt og skidt

LCHF – Godt og skidt

Alt-eller-intet – LCHF går højst sandsynligt ind og udfordrer dig, fordi du ikke længere kan spise dine havregryn om morgenen, rugbrød til frokost, knækbrød til mellemmåltid og pasta til aftensmad
Amerikansk omelet - æggekage - med fyld

Amerikansk omelet - æggekage - med fyld

Kan spises alene eller på en skive rugbrød. Skær svampene i strimler. Skær forårsløg i skrå skiver. Bruger du løg så skær dem i tynde stave
Hjemmelavet smørrebrød: Æg og rejer

Hjemmelavet smørrebrød: Æg og rejer

Faktisk kan jeg godt finde på at lave sådan et par madder til mig selv, når vi får rugbrød til aften, bare for at forkæle mig selv lidt
Forårsfrisk pasta med tun

Forårsfrisk pasta med tun

Tun er da noget, man putter på rugbrød ikke. Sauter det hakkede løg, til det bliver blødt og klart, tilsæt tun, peberfrugt, kapers, oliven og et skud chili, hvis du kan lide det
Hjemmelavet smørrebrød: Leverpostej med bacon

Hjemmelavet smørrebrød: Leverpostej med bacon

Del dem i to og læg et stykke øverst på hver stykke rugbrød. Derfor vælger jeg sædvanligvis en fransk leverpostej, når jeg laver denne type smørrebrød, da en grovhakket ikke bliver nær så pæn, når den skæres i skiver

Alt hvad du behøver vide om madolier

Jeg bruger linket, når jeg bliver i tvivl om hvilken olie jeg skal bruge hvornår. Derfor foretrækker jeg nogle gange at stege i økologisk smør uden at det bliver brændt

Knogleskørhed

Er der gluten i rugbrød. Ellers bliver inaktiviteten selvforstærkende og istedet for at skåne dine knogler vil det faktisk være med til at underminere dem
Fiskefilet

Fiskefilet

Dem vi spiser til frokost på et stykke rugbrød eller til aftensmaden med pommes frites eller kogte kartofler og remouladesovs eller måske persillesovs
1. søndag i advent

1. søndag i advent

I dag - 1. søndag i advent - starter julen officielt. I hvert fald for mig. Derfor har vi været i gang med at pynte op til jul de sidste dage, så alt var klart til i dag