Rugbrød med øl og gær opskrifter

RUGBRØD MED ET TWIST

RUGBRØD MED ET TWIST

Vend rugbrødet ud på en rist og lad det køle helt af inden du skærer af det, så det kan nå at sætte sig
Megakerne Rugbrød

Megakerne Rugbrød

I det her brød bruger jeg perlerug og hel emmer, men du kan sagtens nøjes med en af slagsne. Hold øje med hvordan den vokser, det gældes om at få den ovnen mens den hæver godt, hvis dejen når kanten på din form, så er det bare med at få den ind
Rugbrød

Rugbrød

20 g gær. 10 dl vand/øl. Bland ingredienserne. Hæv et døgn. Puttes i to smurte forme. Efterhæv 1 time. Bages nederst i ovnen ved 175 grader i halvanden time 2 BRØD
Bryggerboller

Bryggerboller

Maltmelet er uundværligt i rugbrød efter min mening og er mere end velkommen i grovbrød og boller. Start med at blande vand, øl, surdej, gær, salt, honning og maltmel og tilsæt dernæst frø og kerner
Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrødmed frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
Schwarzbrot

Schwarzbrot

Schwarzbrot er et dejligt mørkt, næsten sort, rugbrødmed masser af malt, kerner og rugmel. Rugbrødmed surdej
Stoutbrød

Stoutbrød

er der meget ofte øl i de rugbrød som der er opskrift på her på siden. Det giver en dejlig sødme og fylde til det her brød som nærmere sig lidt et fuldkornsrugbrød uden kerner, netop fordi der også er brugt rugmel i opskriften
Wow en weekend!

Wow en weekend!

Hjemmebagt rugbrødog franskbrød. Jeg satte mig derfor ind i bilen fredag morgen med min lille familie og ventede spændt på, hvor Mathias kørte os hen
Rugbrød med gær

Rugbrød med gær

Dejen kommes i rugbrødsformeog hæver i en time mere. Her er mit første forsøg med denne opskrift, og jeg er solgt
Hjemmelavet rugbrød

Hjemmelavet rugbrød

Jeg besluttede så, at jeg til julefrokosten ville bage rugbrød selv - det blev en succes og nu vil mine børn kun have det hjemmebagte rugbrød, det er jo en succes i sig selv, men kræver så, at jeg kommer igang medrugbrødsbagningen igen
Dansk rugbrød

Dansk rugbrød

Prøvede en ny opskrift på dansk rugrbrød medølog surdej. Tag brødet ud af formen og lad det køle af. Dette brød blev rigtigt lækkert og svampet og er min nye favorit
Rugbrød med tranebær

Rugbrød med tranebær

En halvt kg surdej tages nu fra og puttes i to glas og stilles i køleskabet. Lige for tiden med at putte tranebær i rugbrødetog hele familien syntes om det
Rugbrød

Rugbrød

Surdejen røres med lunkent vand, salt, hvede - og rugmel til en lind dej. Denne nye dej æltes med en grydeske