Rugbrød med øl opskrifter

RUGBRØD MED ET TWIST

RUGBRØD MED ET TWIST

Vend rugbrødet ud på en rist og lad det køle helt af inden du skærer af det, så det kan nå at sætte sig
Megakerne Rugbrød

Megakerne Rugbrød

I det her brød bruger jeg perlerug og hel emmer, men du kan sagtens nøjes med en af slagsne. I en anden skål, blandes først øl, surdej, gær, salt, maltmel og sirup sammen
Rugbrød

Rugbrød

10 dl vand/øl. Bland ingredienserne. Hæv et døgn. Puttes i to smurte forme. Efterhæv 1 time. Bages nederst i ovnen ved 175 grader i halvanden time 2 BRØD
RUGBRØD

RUGBRØD

Denne gang skulle det så bestå prøven i et mørkt brød - og det gjorde det, selv på vores "rugbrøds-jomfrurejse"
Hjemmelavet øllebrød uden øl.

Hjemmelavet øllebrød uden øl.

Normal bruger man rugbrød der er ved at være gammelt og så skal der ligges i vand for at bløde op, men jeg købte altså en frisk pakke og brugte det

ØLLEBRØD – UDEN ØL

For at lave kokos-flødeskum skal du stille en dåse kokosmælk i køleskabet natten over (så kan den også holde rugbrødet ved selskab), for at få den til at skille
Æbleflæsk med øl og hyben

Æbleflæsk med øl og hyben

Server æbleflæsket med et drys timian og syltede hyben og rugbrød. Dup flæsket tørt og krydr med salt og peber
Bryggerboller

Bryggerboller

Maltmelet er uundværligt i rugbrød efter min mening og er mere end velkommen i grovbrød og boller. Grovboller med surdej, øl og malt
Brunch: Hvor meget mad skal jeg lave?

Brunch: Hvor meget mad skal jeg lave?

rugbrød. Sammen med kagen drikkes der mere kaffe, sodavand og måske en enkelt øl. Der er stor forskel på om gæstelisten består af dine slankefokuserede veninder eller din familie fyldt med fætre, onkler, far og bedsteforældre
Hjemmelavet øllebrød

Hjemmelavet øllebrød

 Man vil undervejs kunne udrøre nogle af alle de grove klumper fra rugbrødet, men ikke alle de små vil man kunne få helt bugt med
Tapas

Tapas

Læg de tynde rugbrødsskiver tæt sammen på bagepapir, smør med olivenolie og drys ganske lidt salt på
Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrødmed frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
Øllebrød i luksusudgave

Øllebrød i luksusudgave

Rugbrødet finder du opskrift på her, og nedenfor finder du opskriften (kun let modificeret) du skal følge for at ramme en øllebrød, som i hvert fald gjorde mig glad (og meget, meget mæt)
Barbecue nakkesteg i Rømertopfen

Barbecue nakkesteg i Rømertopfen

Sådan er det bare -nu er det jo svært at mislykkes med en nakkesteg – men jeg tænker mest på oksekød eller vildt- det bliver aldrig tørt eller sejt i en Rømertopf
Schwarzbrot

Schwarzbrot

Rugbrødmed surdej. Læs mere om rugbrøds bageteknik her. Skær et par skiver og server med god stærk rullepølse, med masser af peber og løg
Den store foodie andbefaling NYC

Den store foodie andbefaling NYC

Hvis du har været ude og rejse i et stykke tid, vil du blive lykkelig over at se, at de har dansk rugbrød på menukortet samt mange andre dansk inspirerede retter
Øllebrød

Øllebrød

Jeg starter aften før, øllebrøden skal serveres med at udbløde rugbrødet i vand natten over. Smuldr rugbrødet i gryden, og hæld vand eller modermælkserstatning ved