Rugbrød med surdej og gær opskrifter

Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej

Lun kærnemælken, og rør gæren i. Tilsæt salt, sirup, solsikkekerner, grahamsmel og rugmel. gær. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform
Rugbrød med chia og hørfrø

Rugbrød med chia og hørfrø

Opløs gæret i resten af vandet og tilsæt alle ingredienserne og rør det godt sammen. Smør en stor rugbrødformmed olie og kom dejen i formen
RUGBRØD MED ET TWIST

RUGBRØD MED ET TWIST

Hjemmebagt rugbrødmed tørrede figner - har du nogensinde smagt det. Du kan egentlig vælge de fleste opskrifter på rugbrød, og så selv tilføje finthakkede figner i opskriften
Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrødmed frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
Megakerne Rugbrød

Megakerne Rugbrød

I det her brød bruger jeg perlerug og hel emmer, men du kan sagtens nøjes med en af slagsne. Hold øje med hvordan den vokser, det gældes om at få den ovnen mens den hæver godt, hvis dejen når kanten på din form, så er det bare med at få den ind
Rugbrød

Rugbrød

20 g gær. 2 dl surdej. Bland ingredienserne. Hæv et døgn. Puttes i to smurte forme. Efterhæv 1 time. Bages nederst i ovnen ved 175 grader i halvanden time 2 BRØD

Glutenfrit "rugbrød"

Et virkelig godt "rugbrød" uden gluten, fra den glutenfri bagekog "Helt uden gluten". En bog jeg kun kan anbefale
Kernerugbrød u. surdej

Kernerugbrød u. surdej

Jeg eeeeeelsker et godt rugbrød fyldt med spændende kerner, og som knaser lidt i kanten. Kom dejen i en brødform med bagepapir eller i en silikonebageform
Jeg Elsker Dig, Surdej

Jeg Elsker Dig, Surdej

Rugbrød bagt uden surdej eller surmælksprodukter vil slet ikke bage, det bliver en sær klæg, uspiselig og sammenklasket ting
Groft glutenfri rugbrød

Groft glutenfri rugbrød

Jeg har bagt mine glutenfri rugbrød på glutenfri tørgær, men vil gerne prøve at bage med en glutenfri surdej
Verdens nemmeste rugbrød

Verdens nemmeste rugbrød

Opskriften her er fyldt med kerner, og er perfekt til madpakken. Det er så ligetil at bage, at vi er sikre på de fleste sagtens kan finde ud af at det, så det er bare med at komme igang
Bryggerboller

Bryggerboller

Maltmelet er uundværligt i rugbrød efter min mening og er mere end velkommen i grovbrød og boller. Start med at blande vand, øl, surdej, gær, salt, honning og maltmel og tilsæt dernæst frø og kerner
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Jeg har brugt Meyers mørke rugbrød (fra Meyers Bageri. Lagkagehusets Chokorug (er i det hele taget tosset med Lagkagehuset og deres
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

brød med våd dej, mere tør dej, teboller, knækbrød og et fantastisk rugbrød. Det har taget lidt tid at finde det rigtige tidspunkt (hvor der også var plads på holdet), men i starten af denne måned var jeg afsted sammen med to veninder på bagekursus vol I
Kirstens boller

Kirstens boller

Hvis Du, som mig, elsker den mørke smag fra rugbrødetog det lyse brøds lethed er disse boller måske noget for Dig
Schwarzbrot

Schwarzbrot

Rugbrødmedsurdej. Schwarzbrot er et dejligt mørkt, næsten sort, rugbrødmed masser af malt, kerner og rugmel