J. e. g. b. a. r. i. k. o. f. t. u. ø. d. s. å. h. j. ,. n. v. l. m. ). 1. S. 6. p. T. c. 3. I. 4. 5. 0. (. 7. 9. 2. 8. æ. y. K. L. -. /. F. G. D. H. R. B
Jeg bruger carob til at give brødet den mørke farve, som vi forbinder medrugbrød. Det kan svinge en del, hvor meget mel der skal bruges, det kommer især an på, hvilken type mel der bruges Dejen skal ikke være flydende, men minde om en almindelig rugbrødsdej
Pynt med solsikkekerner lige før brødet sættes i ovnen. Kom rugkerner, hvedekerner, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner i en stor skål sammen med vandet og surdejen, og lad det stå i minimum 8 timer (sæt det evt. Surdej 400 g
Som du kan læse her, er jeg i gang med et surdejseksperiment. Krævede felter er markeret med * Navn *. Desuden giver kartoffelmelsblandingen i hvidlig skorpe, der dagligt får mine alarmklokker til at bimle og bamle – indtil jeg atter konstaterer, at det ikke er mug… Fremgangsmåden, jeg baserede mit rugbrød udfra, antyder i øvrigt at brødet bedst opbevares i køleskab
brød, opskrift, rugbrød, surdej. (samme fremgangsmåde hver gang, beskrevet i opskriften på surdej). Det var min søde nabo, der sammenlignede smag, krumme og udseende af mit nyeste rugbrødmed et fra Lagkagehuset
Rugbrødet er nemlig bagt medsurdej på den gammeldags måde, og det kan nemt smages. Surdejen kan man få gratis enten hos Meyers, hvis man medbringer sin egen beholder, eller helt sikkert hos sin kollega, tante, ven, nabo, bedstemor eller en helt sjette
Bland ingredienserne til dit yndligsrugbrød i resten af surdejen og brug røremaskinen flittigt. Jeg opbevarede dejen i én af de der rørekander med hældelåg – på den måde fik dejen luft og gode bakterier, uden støv og dårlige bakterier
Dog smagte det udmærket alligevel, og vi fik uden problemer spist begge brød, men det skal vist heller aldrig gå helt godt første gang, man bager medsurdej
Det er nemlig endnu ikke lykkedes mig, at lave en surdej som rent faktisk kunne bruges efter den lange ventetid - derfor rugbrødUDENsurdej, og iih hvor er jeg blevet gode venner med det
sovse kulør (Ja det føles som snyd, men ungerne kan godt lide når rugbrød er mørkt. sovse kulør (Ja det føles som snyd, men ungerne kan godt lide når rugbrød er mørkt
- og nøøøjh hvor er det lækkert og nemtIkke nok med at det både er lækkert og nemt, så er det jo også et ganske sundt brød, hvilket er en væsentlig faktor i denne "kur og tortur" tid - og NEJ, jeg spiste ikke den flotte "rose" af smør der så fint er placeret ovenpå et par skiver af dette guddommelige lækre rugbrød på billedet ovenover, for jeg er jo på kur
• Kom kernerne i blød i vand og surdej i min. • kom dejen i en smurt rugbrødsform og lad det hæve 1 time igen. 2dl surdej (kan hentes gratis hos Meyers bageri, hvis du selv har beholder med)
Jeg må indrømme at jeg elsker ét godt hjemmelavet rugbrød, med en surdej som virkelig er blevet plejet, men da jeg ikke syntes tiden er til det i øjeblikket, har jeg snydt lidt