Rustik brød med rugmel opskrifter

Rustikt speltbrød - groft, sprødt og mættende

Rustikt speltbrød - groft, sprødt og mættende

I går forkælede vi os selv med olie og balsamico fra Oliviers & Co - til at nyde dette, måtte der et godt brød til, som ikke krævede al for lang hævetid

Hvidt brød med god samvittighed

Et lille kig ned i den fine rustikke melpose. Du også kan vælge imellem spelt, emmer og rugmel til samme pris
Rugboller

Rugboller

De blev virkelig gode med en sprød skorpe. Tilsæt skyr, salt, rugmel og hvedemel til dejen er fugtig, men smidig
Sprøde baguettes

Sprøde baguettes

Nu former du et flute ved at rulle den klistrede dej i melet, således at melet får dejen til at slippe dine hænder (det giver også brødet et rustikt udseende, når det er bagt)
Thebrød

Thebrød

En dejlig kombination til et ellers rustiktbrød. )Måden jeg formede mine brød på, var ved at dele dejen i to lige store dele, rulle begge ud på et meldrysset bord til pølser og spidse/rulle enderne til, så de var endnu tynder og helt spidse
Rustikt speltbrød

Rustikt speltbrød

Gæren røres ud i vand sammen med honning. Lidt rugmel. Jeg afprøvede den i morges og resultatet blev dette fine speltbrød
Rustikke rugboller med malt og femkorn

Rustikke rugboller med malt og femkorn

Når brødet er færdighævet, tændes ovnen med en bagesten placeret i bunden på ca. Desværre er det nogle gange for at narre fjenden, da det eftersigende kan få selv det lyseste brød til at se "groft" ud
Rustikt Møllerbrød

Rustikt Møllerbrød

Et lækkert rustikmøllerbrødmed masser af rug og honning. Grovbrødmed surdej og rug, Tidsforbrug. Start med at blande vand, surdej, salt og gær
Opskrift på Rugstykker

Opskrift på Rugstykker

I det her brød indgår rugmelet sammen med fuldkornsemmer og speltmel til at give et rustikt, kraftigt og groft sandwichbrød som alligevel er ret luftigt på grund af den lange hævetid