Sådan bager du brød uden gær opskrifter

“No go” når du bager!

“No go” når du bager!

Særligt hvis du er en rigtig brød-nørd, så bliver du glad for friskt mel. Hold ovndøren lukket og åben den først til allersidst når din kager eller dit brød er ved at være klar

Du’ sgu’ go’ nok, Wien …

Og når verdens bedste madmagasin er det eneste magasin til salg i en sådan butik, så ved man, at man er kommet til det helt rigtige sted
Giv mig i dag mit daglige brød!

Giv mig i dag mit daglige brød!

Det smager altså virkelig godt, sådan lidt en blanding mellem rugbrød og knækbrød. Min udgave lyder derfor sådan her

Viola 10 måneder – sådan går det med os!

Eller til bageren om morgenen. Desuden bliver man mindre pivet med vejr og vind, og jeg nyder helt vildt at være ude og gå lange tur i området – på villavejene, til havnen, til stranden og i skoven
Brunch: Hvor meget mad skal jeg lave?

Brunch: Hvor meget mad skal jeg lave?

Overvej om du har overskud til at bage brødet selv, eller om du skal hente det hos bageren. Hvis du ikke er vild med at bage selv, så bestil en lækker kage hos bageren, som du kan hente på dagen
Æblegalette med marcipan

Æblegalette med marcipan

Sådan skal grise have det. "Der bor en bager i Nørregade" Han bager. Her bages det bedste brød efter alle kunstens regler
Hjemmelavet smørrebrød - en guide

Hjemmelavet smørrebrød - en guide

Jeg har tidligere haft købt papiræsker hos bageren (det er ikke ret dyrt, og de vil sædvanligvis gerne sælge et par æsker, hvis man spørger), men oftest bruger jeg flade fade eller bakker, der passer ind på køleskabshylderne
Ny serie: Mia’s yndlingsmad #1 – chiaalamande-grød

Ny serie: Mia’s yndlingsmad #1 – chiaalamande-grød

Mandlerne vil suge en masse væde til sig og blive nemmere at fordøje fordi iblødsætningen vil gøre sådan at den fytin som mandlerne indholder, og som blandt andet binder den kalk som mandlerne er rige på, bliver nedbrudt
Pizza - made from scratch!

Pizza - made from scratch!

Sådan gør du. Hvis du ikke har en lavasten, så forbagerdu bundene i ca. Det skal du bruge. Man lader simpelthen stenen stå i ovnen, mens den varmer op, og når man putter pizzaerne i ovnen, bliver dejen ramt af en intens varme nedefra, der får brødet til at hæve bedre og giver sprød bund uden at brænde
Finskbrød

Finskbrød

Sådan gør du. Det er lidt sådan jeg har det med jødekager. Bagerdu mange slags julesmåkager, hvor dejen skal stå på køl, inden den kan bruges, så kan det være en god idé at ælte alle dejene dagen før, lægge dem på køl, og tage dem ud af køleskabet et par timer, før bagningen skal igangsættes
Gulerods/bønnesalat

Gulerods/bønnesalat

Sådan gør du. Måske er det mig, der er en dårlig bager, men efter otte måneder uden at kunne bage et brød ordentligt bliver ovnen altså min syndebuk

Børn er ikke kræsne – det er de voksne

Det er sådan vi er indstillet. Duften – eller lugten (vores lugtesans/ikke vores duftesans) når vi går forbi en bager, en frugtbod, et spisested hvor de kryddere madden, ja selv fra en fiskehandler i sommertiden hvor de skønne røget makreller afgiver en herlig umami lugt – er alle med til at give os lyst, og sende signaler til genkendelse