Ramsløgene har heldigvis sæson samtidig med de danske asparges. brug ramsløg i sæsonen. De let dampede asparges bliver en helt speciel lækkerbid med pestoen af ramsløg
Aspargessæsonen går fra midten af maj til Sankt Hans (midsommer). Man startede med af plukke vildeasparges men med tiden fik man forædlet planterne så man kunne dyrke dem rundt omkring i herregårdshaverne
Da det ikke er sæson for friske asparges, har jeg benyttet mig af dåse udgaven. Når melet er optaget kommes først lagen fra asparges ved, dernæst hældes suppevæsken en dl
Dog er brun sovs og kartofler noget, der særligt hører til i de koldere sæsoner, da maden kan ligge lidt tungt i maven, men sådan behøver det ikke være
Så blev det endelig sæson for asparges. Når jeg laver asparges starter jeg med at tage det dårlige fra, det gør jeg ved at holde i hver ende og bare knække dem, så skilles det gode fra det dårlige (se billeder)
Asparges er en af mine livretter, så jeg gnasker dem dagligt her i sæsonen. Det gælder om at finde på spændende variationer, når de nye kartofler og aspargesene skal nydes i overflod, som der er mulighed for lige nu
Laks har tilligemed sæson hele året. Hvad du ønsker at servere til er naturligvis op til dig, men jeg serverer asparges, hollandaisesauce og små, kogte kartofler til
Når det så er sagt, bliver dette sæsonens sidste gryderet – var det et lækkert punktum. Forhåbentlig er vejret snart færdig med at forlange gryderetter og fantasier om friske asparges kan bringe mig mentalt en smule nærmere påsken