Grøn salat. Smag til med krydderier. Kom oksekødet i. Slut af med den revne ost. Pandekager ( mad pandekager fra Rema ) 500 g oksekød 2 fed hvidløg 4 store gullerødder 2 hakkede løg En lille frisk chili 1 då tomatpuré 1tsk paprika 1tsk karry Salt Peber Reven ost Kom lidt olie i en gryde og steg de hakkede løg. Forvarm ovnen på 200 grader Nu er det klar til at komme i pandekagerne , de er lettere at rulle hvis pandekagerne ikke er kolde
Når det er mørt hældes vandet fra, og der kommes med det samme koldt vand hen over spidskålen. Jeg var i starten meget skeptisk overfor det med at bruge alternativer til lasagneplader, men må indrømme at spidskål er et utrolig godt supplement - specielt i denne opskrift
Så kan man selv bestemme om tilbehøret skal være grøntsager, ris, råstegte kartfofler, salat o. "Dejlim" til at sætte kanten fast med, når man ruller fyldet i pandekagen
Desuden er Hjernøe god til at inddrage kød i flere former end blot tun, kylling eller strimlet oksekød, men eksperimenterer både med ørredrogn, krabbe, andebryst, kyllingelever, blæksprutte, vagtel, chorizo, røget makrel med mere
Serveres med en lækker salat on the side. Smager forrygende i madpakken – også kold – dagen efter. Sidste gang vi spiste tærte var det en meat-pie, hvor der blev brugt oksekød i bunden
Nu er der kun tilbage at fylde fladbrødene, vi synes det smager fantastisk med en lækker salat af agurk, tomat og løg med lidt balsamico på, og en god tzatziki
Hvis jeg skal fiske et par forslag frem af opskriftindekset på brød og salat, vil jeg anbefale mine lækre møllehjul, som er runde brød, der hænger sammen og er drysset med krydderier på toppen efter eget ønske
Jeg fyldte mine burgere med bøffer af hakket oksekød, salat, agurk, bacon, cheddarost og et spejlæg. jeg smurte bollerne med den hjemmelavede hvidløgsmayo
Jeg serverede tærten med guacamole og blandet salat og var sagtens en tærte jeg kunne forestille mig på et lækkert buffetbord, da den smager godt og er anerledes i forhold til de normale tærter
Salat. Serveres med en god, kold mørk øl. Det kan godt være det er midt i juletiden, men specielt julede er vi nu ikke (ja ok, der kommer dog en julemenu senere, kan jeg godt afsløre…), så vi lavede mexikanske tacos for nylig, med en bland selv buffet af tilbehør
De kan også spises med en fyldig salat af fintsnittet hvidkål, feta, tomater, groft hakket persille og en dressing af olie, hvid balsamico og grov sennep
Dem jeg bagte er lavet medoksekød og revet ost og de andre er levet med pesto, ris og feta. De er gode, at have med når man skal på udflugt eller i madpakken i stedet for en kedelig rugbrød