Salat med kolde ris opskrifter

Mia’s yndlingsmad #2 – vegetarisk sushi salat

Mia’s yndlingsmad #2 – vegetarisk sushi salat

Den her salat er lige præcis det jeg har allermest lyst til når foråret lige pludseligt er her, med dens klare blå himmel, eksplosion af blomster og varmere temperaturer, der hiver en udenfor
Ugens opskrift #13: VERDENS BEDSTE BRUNE RIS

Ugens opskrift #13: VERDENS BEDSTE BRUNE RIS

Mulighederne i verdens bedste brune ris er mange… Jeg elsker at bruge dem som basis for en mættende måltidssalat alla min Vegetarisk Sushi Salat, lave dem til klatkager, koge dem til grød, opvarme dem i ovnen som tilbehør til en gryderet, stege dem på panden med forskellige grøntsager og krydderier, eller noget helt femte
“Sunde salater” af Anne Hjernøe

“Sunde salater” af Anne Hjernøe

Med bogen erklærer forfatteren sin kærlighed til salater, og opskrifterne i den skal illustrere, hvordan salater kan varieres så meget, at de kan indgå i alle hverdagens måltider
Kisir

Kisir

En af hovedretterne var denne tyrkiske bulgurssalat kaldet Kisir. Dette er en super god grundopskrift og kan sagtens laves med andre kornsorter, så som knækket hvede, perslespelt, byg, cous cous, quinoa og sågar linser (gerne beluga eller grønne linser) eller ris
Forårsruller med oksekød a la Diana

Forårsruller med oksekød a la Diana

Så kan man selv bestemme om tilbehøret skal være grøntsager, ris, råstegte kartfofler, salat o. Min favorit salattilbehør til forårsrullerne er
Vegetariske risdeller med majs

Vegetariske risdeller med majs

Så spørg dig selv om det skal være nemmere eller om det skal være fuldkorn Spis dem som de er medsalat til, put dem i en vegetarisk burger, en sandwich på madpakken eller kolde på en rugbrødsmad
Japansk oksekarry

Japansk oksekarry

Jeg servere en let broccoli salat til (se næste opskrift). Vask dine ris grundigt i koldt vand, og bring dem til kogning efter anvisning
Bygotto med varmrøget laks, asparges og dild

Bygotto med varmrøget laks, asparges og dild

Server med det samme, gerne med en sprød salat til. Det er en grød, der passer utrolig godt til de koldere efterårstider, men som på samme tid også emmer af forår, da den er forholdvis friskmed asparges og citron
Super sunde sommersalater

Super sunde sommersalater

Når quinoaen har kogt vendes den i pestoen sammen med revede gulerødder, kidney bønner, majs og finthakket frisk purløg
Kalvefrikassé

Kalvefrikassé

) eller ris, grøn salatmed tomat og frugt med. Pisk fløde, æggeblommer og citronsaft sammen med en gaf-fel
Quinoa Thai Salad

Quinoa Thai Salad

Jeg har eksperimenteret lidt med en lun salat som også fungere som et hovede måltid, der bygget op et et utrolig lækker quinoa mix fra Allergikost som består af hvid quinoa, rød quinoa, sort quinoa, sesam, selleri, ris of kikærter
Couscous

Couscous

Traditionelt – altså i Nordafrika – serveres couscous med en kød- eller grøntsagsgryderet hældt ud over det – lidt ligesom vi gør medris, men jeg har her lavet en slags salat af dem, hvor salatblade udgør tallerkenen
Hvad jeg spiser på en dag

Hvad jeg spiser på en dag

Derfor får vi mange gryderetter og supper og knapt så mange salater, selvom jeg faktisk ret godt kan lide salat
Quinoasalat

Quinoasalat

Frøene er dækket med saponiner – et bitterstof, der beskytter frøene mod fugle og insekter – som skal skylles af, før du koger frøene
Risotto med skovsvampe

Risotto med skovsvampe

Er risotto min hovedret serverer jeg også en sprød grøn salat til. Smelt smør i en gryde og tilsæt risene rør rundt til risene er blevet dækken med det smeltede smør
Den store foodie andbefaling NYC

Den store foodie andbefaling NYC

Bestil en skål medfrisk frugt, en frittata med græskar, gedeost og dertilhørende salat og friskbagt brød, yoghurt medfrisk frugt og hjemmelavet granola, varm quinoagrød… og jeg kunne blive ved