Salat med stegt fennikel opskrifter

Burger med svampemayo, sprød marsala-parmaskinke, friteret fennikel, emmenthaler og frisk basilikum

Burger med svampemayo, sprød marsala-parmaskinke, friteret fennikel, emmenthaler og frisk basilikum

Café-burgere kan være okay, men de fleste af gangene er det netop gane-opskærende boller med en skorpe hård som sten, men til gengæld kun bestående af luft indeni, rucola eller de der spæde salatblade, som smager af jord, tomme-tykke tomatskiver, hvor den grønne dims fra stilken ikke er skåret af, slatne agurker (friske – og det skal de sgu’ ikke være i en burger), tarvelig ost med hårde kanter, ketchup nok til at fodre en hel hær og måske en omgang bacon, som blev stegt i morges
Langtidsstegt nakkefilet

Langtidsstegt nakkefilet

Som salat serverede jeg en salat af fennikel og pærer skåret i helt tynde skiver, en håndfuld rucola og kernerne fra ét granatæble
Nakkefilet

Nakkefilet

hasselbackkartofler – dampede grøntsager eller en lækker salat – f. Hak hvidløgsfeddene, skær fenniklen i skiver og champignonerne ligeså, og kom dem i bunden af en gryde eller bradepande – noget som kan tåle at komme i ovnen – sammen med de sidste fennikelfrø, laurbærblade, kardemomme og stjerneanis samt lidt salt og peber
Porchetta på kuglegrill

Porchetta på kuglegrill

Server dette kød med en god gang stegte kartofler og salat eller klassisk italiensk med forskellige sauterede grøntsager og tomatsalat og ja altid lækkert frisk brød
Quesadillas med salatremix

Quesadillas med salatremix

* Du kan også bruge gulerod, pastinak, persillerod, porre, rosenkål, blomkål, champignon, fennikel, majroe, squash – eller dem, du har i køleskabet
Krabbeklør - Madsvinene 1:5 - Maj 2015

Krabbeklør - Madsvinene 1:5 - Maj 2015

Fishcakes medfennikel-æblesalat. Fennikelsalat. Sæt en stor gryde med rigelig vand på komfuret. Krabbeklør serveret i ledsagelse af en sprødstegt fishcake, aioli samt sprøde urter
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Server medsalaten og evt stegte kartofler. grønsagerne og så var det jo ultralet at lave en god salat og endda med

Den store køkkenhave

I år er alt gået galt med de almindelige salater. Der er nu sået mere salat indendørs, og de kommer ikke udenfor før de har fået en markant størrelse
Krabbeklør - Madsvinene 1:5 - Maj 2015

Krabbeklør - Madsvinene 1:5 - Maj 2015

Fishcakes medfennikel-æblesalat. Fennikelsalat. Sæt en stor gryde med rigelig vand på komfuret. Krabbeklør serveret i ledsagelse af en sprødstegt fishcake, aioli samt sprøde urter
Salat med laks og lune kartofler

Salat med laks og lune kartofler

steg den på skindsiden til den er netop gennemstegt. Rengør fennikel og løg og. Så er salaten ikke kun tilbehør - men hele hovedretten
Wok kylling m. fennikel

Wok kylling m. fennikel

Bemærk dog, at det ikke er en næsten smags-neutral plante som salat, og derfor skal nydes sammen med resten
Langtidsstegt lammekølle med øl

Langtidsstegt lammekølle med øl

Server med brød, som man dypper i den dejlige sauce der er kommet fra væden, salat og kartofler. Snit løg, gulerødder og fennikel i grove stykker og kom dem i et ildfast fad sammen med hele fed hvidløg og rosmarin
Siciliansk kartoffelgryde

Siciliansk kartoffelgryde

Som tilbehør fik vi flute og en salat lavet af broccoli, æbler og orange perberfrugt. Så krydres med salt og grønsagerne steger et øjeblik under omrøring

Boganmeldelse: Den Fede Faste

Æble/rødbede salaten var også virkelig god – jeg spiste den til frokost på uni sammen med en god ven, der sad og spiste en kæmpestor frikadelle og et stykke tærte… pludselig fik jeg en uimodståelig trang til frikadeller… jeg stod dog imod, men er helt sikker på at den sprøde æble/rødbede salat vil være virkelig god som tilbehør til en frikadelle