Skidneæg er en lækker påskeret med et knap så lækkert navn. Jeg ved ikke, om det kun er på grund af, at den serveres skidenlørdag, at den hedder, som den gør, eller om det også har lidt med udseendet at gøre, for hvis du blot serverer æggene med sennepssovsen – uden at skære æggene over og uden grønt – så ser den knap så indbydende ud
I år har jeg prøvet kræfter med den traditionelle og klassiske danske påskeret ‘skidneæg’. I virkeligheden en rigtig nem frokostret, der består af smilende æg og en opbagt sennepssovs
Jeg holder mig fra skidneæg, djævle æg, sild og hvad der ellers er som høre med til tradionelt påskebord, og det heller ikke påske pynt der fylder lejligheden, jeg nøjes med kage
(Skidneæg). sennep, sluk under gryden, og læg låg på til der skal serveres. Smile æg. Sæt æggene over i en gryde med koldt vand, og lad koge op under låg
Når sovsen har den rette konsistens, krydres den med (fiske)sennep og æggene kommes i. En hvid opbagt sovs med hele hårdkogte æg i2-4 hårhkogte afkølede æg pr
Påskelørdag Fra gammel tid har lørdag været benævnt Skidenlørdag, fordi man denne dag fjernede skidt og snavs, gjorde rent og vaskede, så det er sandsynligvis derfra retten ”skidneæg” har sit navn
Påskelørdag blev der serveret ”Skidneæg” – en nem ret, for der var travlhed med at forberede morgendagens festmåltid, som hos os var hønsekødsuppe med alt tilberedt helt fra bunden