Disse lækre agurkeruller med røget laks og cremecheese udgjorde en blandt mange små retter til en skøn sommer tapas, som blev nydt på vores terrasse i dejligt solskinsvejr
De tre små retter som vi fik til aften var alle med til at få ryddet lidt ud i køleskab og fryser. Filodejen var til overs fra forrige uges lakseruller, og da jeg havde en halvvissen omgang babyspinat og en åben fetaost var min første tanke den græske Spanakopita
Små pandekager. Lakseruller. Små bagte tomater. Lakseruller. Små pandekager. Små bagte tomater. Du må endelig også skrive spørgsmål på facebooksiden, så andre også kan få glæde af dit spørgsmål
En af de små retter var også lakseruller. Til 12 små stykker. Til 12 små stykker. De findes i mange varianter - den her komponerede jeg ud fra hovedet og den blev rigtig god
Og skæres i små bidder, så de kan serveres som foret eller på en tapas tallerken. Men disse lakseruller overgik forventningerne, da det faktisk var noget af det allerletteste
15 g smør1-2 svinemørbrad (til 4 personer)1/2 tsk groft saltFriskkværnet peber1 bakke champignon skåret i kvarte1-1½ finthakket zittauerløg1 pakke bacon2 knuste hvidløgsfed1½ spsk hvedmel3-4 dl madlavningsfløde (18%)½ tsk groft salt1/2 tsk caynnepeberLøse ris1) Puds svinemørbraden og skær den i små koteletter1) Smelt smørret i en sauterpande til det bliver gyldent og brun de små koteletterne heri i ca. Smag til med salt og peber2) Læg blandingen på lakseskiverne og rul dem sammen til en rulle3) Læg rullerne på slat marineret i olie og balsamicoeddike4) Skær kartoflerne i meget tynde skiver og steg dem i en gryde med smagsneutral olie til små kartoffelchips(friturestegning)5) Pynt med løgringe og dild og de små kartoffelchips6) Bland olivenolie med vaniljekornene og lidt citronsaft, og dryp det rundt om laksen. 9) Pres couscousen ned i 4 små skåle, som du vender hurtigt ud på hver sin tallerken
Små hapsere med rygeostecreme og agurk. Røgede lakseruller med avokado og wasabi. Rigtig godt nytår. Jeg håber I fik taget godt afsked med 2015 og er kommet godt i gang med 2016
Pynt med løgringe og dild og garnér med de små kartoffelchips. 4 flotte skiver laks100 g fynsk rygeost½ fint hakket rødløglidt hakket kaperslidt fint klippet purløglidt piskeflødesalt og peberlidt salatolivenoliebalsamicoeddikerødløgsringe og dildtynde kartoffelskiver - stegt i oliekornene af en stang god vaniljecitronsaft Rør rygeosten med rødløg, kapers og purløg og lidt piskefløde
Læg kartoffelfyldet ovenpå, og lav små påkker, (dup kanten med lidt vand). eks Lakseruller m/peberrods-dressing til forret, og Svensk choko-kladdkaka m/blåbær til dessert (se mine opskrifter)