Og der skal fandengalemig ikke gå noget til spilde herhjemme, så der røg tærter på bordet. Efter en omgang tortellini med fløde, figner, spinat og valnødder (opskrift her) var der – sjovt nok – fløde, figner, spinat og valnødder i overskud
Grov galette med porrer, bacon og ost / Spinat galette med svampe, feta og laks / Tomatgalette med frisk timian, vesterhavsost og pinjekerner / Små galetter med fyld
Smør en stor tærteform eller flere småmed smør og læg dejen på – hvis du bruger en stor, så sørg for, at der er mast godt sammen i “overlappet”, så der ingen huller er
Småtærter. Vælg gerne små dadler (evt. Grillet brød medgedeost og honning. Jeg kunne blive ved med at remse op, mulighederne er jo nærmest uendelige, men disse retter er forholdsvis nemme at gå til, og det kan måske inspirere til andre nye og spændende retter også
Start med at skære græskar i små tern. Hokkaido lasagne med ærter og ost / Græskar bygotto med brunet smør og grønkålschips / Grov tærte med græskar, løg og feta / Spicy græskarsuppe med æble og gedeost
Skær bacon i små tern og steg dem sprøde på en varm pande. Du kan sagtens fylde galetten med andre kombinationer som karamelliserede løg, timian og gedeost / laks, spinat og asparges / en klassiker som broccoli, skinke og feta / eller måske en sød version med bær, mørk chokolade og mandel-frangipane – husk dog at komme lidt sukker i både fyld og dej ved sidstnævnte
Er høsten så stor, at man ikke kan nå at spise tomaterne rå på et stykke rugbrød, i en salat eller i en gazpacho, er der her et par forslag til, hvordan man kan bruge tomaterne i to varme retter – og så er der også opskrift på de populære ovntørrede tomater, som er en yderst delikat form for konservering af de små frugter