Tril resten af dejen til kugler og tryk dem flade med en vandfugtet gaffel. Derudover handler det egentlig bare om at undgå opskrifter med æg og købe veganske ingredienser (f
(Den overskydende dej kan anvendes til småkager). Jeg er ikke vild med hindbærsnitter, der smager af ubagt dej, og jeg er heller ikke vild med de meget “økologiske” udgaver, der er mere mørke i det – som man i øvrigt kan købe for overpris på diverse trendy bagerier
Jeg er ikke så vild med julebag generelt, småkager er noget af det kedeligste jeg ved, så jeg laver i stedet de her lækre “juleboller” med en lækker smag af marcipan og chokolade
Bager du mange slags julesmåkager, hvor dejen skal stå på køl, inden den kan bruges, så kan det være en god idé at ælte alle dejene dagen før, lægge dem på køl, og tage dem ud af køleskabet et par timer, før bagningen skal igangsættes
Tril små kugler, sæt dem på en beklædt bageplade og tryk dem flade med en gaffel eller dine fingre. Jeg havde lavet de her småkager til at tage med i praktikken og de var et hit
Kagerne trykkes flade med en gaffel dyppet i vand, så de ikke klistre fast. Det smeltede smør hældes over en skål med havregryn og sukker der er blandet godt sammen
Det var et rent tilfælde at jeg faldt over disse småkager på bloggen Smagen af mad. Pisk æggene for sig selv i en skål med en gaffel, og hæld det derefter i blandingen og saml dejen