Det er et stykke smørrebrød eller måske snarere en frokostanretning eller en forret. Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse (kartoffelmos rørt op med æggeblomme), dampet fisk og stegt fisk, muslinger, rejer, asparges, hummerhaler, ristede champignoner, samt to slags sauce – et helt udstyrstykke og festfyrværkeri … måske deraf navnet
Vi spiser ofte rugbrød, ognogle gange forkæler jeg os lidt og laver smørrebrød. Smørrebrød. I det her indlæg har jeg samlet ideer til mad, som vi selv synes, er rart at spise i varmen, både fordi det er relativt hurtigt at lave og/eller kan forberedes lidt på forhånd, så det er mere eller mindre klar, når appetitten endelig indfinder sig
Blandt Karstens favoritsmørrebrød er Dyrlægens natmad, ægogrejer, oksebrystfilet og leverpostej, men alt sammen kun hvis det er lavet af ordentlige råvarer og, ikke mindst, hvis alle ingredienserne er hjemmelavede
Smørrebrød behøver ikke (udelukkende) være de samme gamle danske travere, så her er en hurtig præsentation af nogle varianter jeg lavede til en frokost for nylig, til fri inspiration
smørrebrød med ægogrejer. Jeg har markeret nogle af retterne med SÆSON, og det betyder, at det er retter, der i udpræget grad er baseret på varer, der er i sæson for tiden