Christian har længe haft lyst til pulled pork, så jeg gik i torsdags i gang med at forberede et stykke nakkefilet, så den kunne komme i ovnen fredag aften og være klar til at spise lørdag
Lav en bbq-sovs det er nemt, kan gøres på et kvarter og smager langt bedre end det man køber. 2½ kg nakkefilet. 2 dl bbq sovs. Istedet for den kedelige oplevelse så køb en nakkefilet, puds det værste af og skær den op i 6 koteletter af 400g (ca 5-6 cm tykke). Læg koteletterne til side og pensel dem med bbq sovs, vend dem efter 7 minutter når sovsen lige har sat sig og pensel også den anden side. 2½ kg nakkefilet. 2 dl bbq sovs
Lav din egen barbecue sovs, køb en nakkefilet er god kvalitet og smid den i kuglegrillen (kan også laves i ovn, hvis du ikke har en grill) og server med en gang coleslaw og måske et glas iskoldt hvidvin, så er den weekend da reddet (Det er jo pinse)
Sørg for at vende kødet hver time og hælde sovsen udover. Jeg har længe gerne villet lave pulled pork til sandwich eller tortillas eller lignende, men har også syntes at projektet lød lidt uoverskueligt når kødet skulle stå i ovnen hele dagen (jeg er sådan en, der ikke kan holde ud at sidde indenfor en hel dag
Julen nærmer sig, og man ser ofte flæskesteg på tilbud i butikkerne. I bradepanden laver man en bund af fennikel og stjerneanis, de faste læsere vil nok genkende dette fra min opskrift på langtidsstegt nakkefilet
Boller i selleri/porre sovs. De rensede grønsager skæres groft ud og ligges i et ildfast fad med et tilhørende låg, en stegeso eller som jeg, en Römertopf
Basis ingredienserKinesisk og asisatisk mad generelt er jo billigt at lave fordi man kan bruge få ingredienser og samtidig få det til at smage af meget med få midler fordi man bruger ingrediensernes egen smag til at lave sovs af
Jeg serverede den ved siden af som en lille ekstra stærk sovs. Jeg lavede det før da drengerøvene var forbi til herremiddag, men det var ærlig talt en fiasko, forstået på den måde at det ikke var pulled pork
Tilpas krydret og en rigtig lækker tomatsovs, der – hvis der er noget tilovers – kan bruges til en hjemmelavet chutney, hvis den blandes med lidt sødt – ribsgele eller lignende