Stegte ris er vist det samme som kinesisk biksemad – man kan komme alt, hvad man vil i retten, bare man holder sig til grundprincipperne – ris, æg og soya
Jordbærsauce eller sovs med lime tilris a la mande. Min kæreste og jeg holder jul sammen for første gang og han kan ikke lide kirsebærsovs, derfor tænkte jeg at jeg ville forkæle ham lidt og lave hjemmelavet jordbærsovs
Når sovsen koger, er den klar til at blive jævnet med Maizena majsstivelse. Men energien og motivationen er i hvert fald tilbage, så må vi se, hvad der bliver tid til
Jeg har aldrig været til kartofler og brun sovs, syltet rødkål eller brunet kartofler. Det er også dagen, hvor der ofte nydes risengrødtil aftensmad, så man kan gøre risalamanden klar til i morgen
Sæt ris over og kog dem efter anvisningen på posen, når der er et par minutter tilbage kommes kødbollerne i sovsen og varmes med sammen med porren der godt må have lidt bid
Server med ris og sovsentil. Tilsovsen skal man bruge. De pæne bliver gemt til dampede spidskål, men det af de knapt så pæne, der dur, ender i wokken sammen med gode ting og sager
Citrusmarinaden brugte jeg efterfølgende som sovs. For at give marinaden en lidt mere intens smag tilførte jeg marinaden lidt revet appelsin- og citronskal sammen med lidt friskrevet ingefær
Eller du kan komme bulgur, pasta eller ris i sovsen og servere … ingenting til. Masser af champignoner, masser af sovs og gerne lidt ost, så er den helt klart hjemme
Du kan jo eventuelt lave en anden slags sovstil for at variere. Jeg kan godt lide dem med kogte kartofler eller ris og en hollandaisesauce, der er smagt til med citron