Sovs til rodfrugter opskrifter

Linsegryde med rodfrugter

Linsegryde med rodfrugter

som sovstil pasta, ris, kartoffelmos eller quinoa, i lasagne eller i tortillabrød. (Du kan vælge at skylle de grønne linser kort inden de tilsættes)
Medister i svøb med rød coleslaw

Medister i svøb med rød coleslaw

Men jeg havde lyst til at tage udfordringen op, men jeg nægtede simpelthen at lave den med brun sovs og kartofler
Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

Ligesom med almindelig kartoffelmos er det rart med en sovs af en eller anden art som kan give lidt væde til mosen
Rødbedebøffer

Rødbedebøffer

Du kan servere rødbedebøffer som ganske almindelige hakkebøffer med bløde løg, kogte kartofler og brun sovs
Flæskesteg af nakkekam

Flæskesteg af nakkekam

Husk, at gemme fonden tilsovs (den kan tilføres smag fra brunede løg, timian og rodfrugter). Stil stegen i den forvarmede ovn, og hæld vandet i bradepanden
Klassiske frikadeller

Klassiske frikadeller

 Må dog indrømme, at det er meget længe siden jeg har fået deller med sovs og kartofler – i stedet elsker jeg at få en god frikadellemad på et godt stykke rugbrød eller sammen med en gang bagte rodfrugter
Simreret: Oksebov på italiensk

Simreret: Oksebov på italiensk

Smag til med salt og peber, skær kødet i skiver og brug den krydrede stegesky som sovs. Hvide bønner kogt med rosmarin og olivenolie, mos af kartofler og rodfrugter, brød, salat – der er ikke meget, der ikke gør sig godt til
Læg planer - madplaner

Læg planer - madplaner

Kødsovs med. kommer orden i min økonomi og for at nå dertil, lægger jeg planer – madplaner. fiskefrikadeller med remoulade og stegte rodfrugter, kyllingelår med appelsin
Ovnbagte gulerødder

Ovnbagte gulerødder

(Er du tilsovs, så er jeg sikker på, at bearnaise er et hit hertil – gud det savner jeg. Normalt spiser vi mest ovnbagte gulerødder(og andre rodfrugter) i efteråret og om vintereren, men man kan nu sagtens spise det hele året rundt – og til alt slags kød/tilbehør
Gratin med rødbeder og kartofler

Gratin med rødbeder og kartofler

Rør lidt blå ost med lidt mælk til en god tyk sovs og server. Og efter at have søgt på nettet efter inspiration, blev det til nedenstående